Citiraj:
Autor medo
Onaj lik je riješio previše zadataka iz matematike
Pri velikim brzinama vrtnje vanjski dio diska se želi uvijati prema gore. Zato su ladica i gornji poklopac CD/DVD uređaja oblikovani tako da stvaraju vrtložne struje zraka koje djeluju kontra pa drže disk ravnim i stabilnim unutar drivea.
Vjerojatno ste primjetili da CD/DVD pogoni često više vibriraju na pola brzine nego na punoj brzini  To je zato jer je motor, prihvat, pickup i aerodinamika unutrašnjosti uređaja prilagođena max brzini.
|
Misliš na one "udubine" sa gornje strane metalnog kabineta, kućišta? Da, vidiš to bi puno toga objasnilo ... ali i pojasnilo ovo što sam gore napisao. To su počeli raditi tek krajem 2000-ih, dok ih stariji CD pogoni kao što su BTC na primjer nisu imali
Nego, vezano uz BTC BCD seriju ... kolega mi je baš ranije danas poslao poruku ... stiže mi nova (i vjerojatno zadnja) pošiljka BTC pogona
Pitam se da li sam pogriješio što možda nisam uzeo dva komada ovih od 24X (obzirom da su VRLO kvarljivi, imaju lošu reputaciju ... govorim iz osobnog iskustva) ali u svakom slučaju pokupovao sam gotovo sve pogone koji su se dali nabaviti u EU
To je ukupno 8 pogona (2 iz SB, 1 sa njemačkog ebay-a, 1 iz engleske, kao i 4 komada sa internacionalnog ebay-a, ali također iz Njemačke). Netko bi rekao ludost ... što će mi toliko puno?! Ali imajte na umu da ih je u samome startu 5 komada otpalo na Adisone, 1 (BCD 40XH) bude rezerva za ovaj ili onaj slučaj, dok su dva nažalost proglašena neispravnim i služe kao donori raznih dijelova. Od ukrasne lajsne na ladici za CD, do pogonske mehanike.
BCD-24X sa slike ide u Core2 Duo sleeper, smatram da je jedina pogreška koju sam napravio sa sleeperom bilo to što sam stavio DVD-RW a ne BTC