Citiraj:
Autor Alien_200581
Ja bi rekao da je u slucaju BTC-a stvar u losem drzacu, pa mu cd "proklizi" i ispadne na velikim brzinama, ili cd u srednjem dijelu ima nekih mikorskopskih nesavršenosti pa ne leži 100% u drzacu. Sad dali je ipak do BTC-a ili je stvar vremena i wear&tear faktora ili medija to je podložno raspravi
A slazem se i sa warping teorijom (mislim nema se kaj tu sloziti ili ne sve se vidi iz videa).
Moja teorija bi bila da se sa današnjim medijima malo "slacka" po nekim pitanjima s obzirom da ih ljudi manje koriste plus što svi mediji su sada više manje od 0-max brzina prženja, ako me sjecanje služi prije je bilo medija koji se nisu dali pržiti ispod određene brzine tipa 10x ili 20x (bacam brzine iz glave jer sam lazy guglat  ) i bili su deklarirani 10-52x ili tak nekak. A realno ako se nekaj i desi sa medijem od kunu i pol tesko da se vecini da zaje... s tim, frknu ga u recycle bin i uzmu drugi, nije to kao kad je cd kostao 10 kuna kom.
A uz to današnje prže uglavnom imaju raznorazne cool/silent/bla feature koje sprečavaju preživahno spinanje medija u drajvu, možda baš da se izbjegnu ovakve situacije. Stvarno nisam doživio nikakva iskakanja, ispadanja ili detonacije duuuugo dugo. Rekao bih od doba kad je optika presla na sata standard. Ali prije toga u ata fazi, pogotovo u 8-24x eri bilo je svacega 
|
Loša kvaliteta od strane proizvođača - preveliki okretaju radi marketing gluposti 52X i sl. Loši motori i kvačilo koje ne drži medij ispravno, ležaj/osovina motora ima lufta - razlohani stari drive itd.
Dodatno su mediji postali koma tijekom godina, neka su malo razbalansirani i eto problema. Nije za zanemariti i problem što su ljudi često diskove iz kutija jednostavno čupali za rubove pa bi nastale pukotine na sredini. Ovo se naročito vidjelo na DVDovima u videotekama, jako puno ih je bilo potrgano. A bilo je i naljepnica na medijima koje naruše balans. Sjeti se kako ti drma auto na kotačima ako balans nije ispravan - sad zamisli što BTC 52x drive proživljava na 10k rpm ako je manijak stavio naljepnicu na jednu stranu diska