02.07.2021., 18:37
|
|
|
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Autor igorgoc
Pozdrav ekipa, evo počeo sam uređivati novi stan sa nekim zigbee smart prekidačima koje sam u međuvremenu polako kupovao na ali-u. E sad. u stanu imam na nekoliko mjesta paljenje svijetla s dva dummy prekidača (2 way switch) i to je jasno kako radi. Ja bi umjesto two way switch-a stavio svoj smart zigbee switch (no neutral) koji koristi nulu od žarulje. Pogledajte shemu.
Nije problem kada se upali na bilo kojem smart switchu, svijetlo će se upaliti, ali što sa onim drugim onda pošto on sa obj strane imam približno 220V. Tada, kada ću htjeti ugasiti svijetlo na drugom prekidaču on će biti totalno neaktivan. Ukombinirat ću ih u HA i to nije problem (npr kada se upali jedan da se upali drugi), ali se bojim da taj drugi se neće upaliti jer nema dovoljno razlike potencijala. Čini mi se da oni rade preko trijaka. Razmišjam o nekom otporu kao što se vidi zeleno na shemi da dobijem neku razliku potencijala na žutim točkama. Stavit ću i senzore da se automatski pali, ali želim imati i normalnu manualnu funkcionalnost.
Neznam, nije mi to struka baš. Jel to dobio paljenje svijetla s dva mjesta s normalnim one way smart switchevima?
Ne mislim stavljati nikakve kutijice iza postojećih prekidača, želim da su svi prekidači na zidu isti.
Hvala!
|
Ako mozes stavi link na te zigbee prekidace sto imas.
Sonoff
Livolo -
https://www.youtube.com/watch?v=8lwfLH5ieQk
Zadnje izmijenjeno od: fre@k. 02.07.2021. u 18:51.
|
|
|