View Single Post
Staro 30.06.2021., 12:42   #4468
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor Alien_200581 Pregled postova
Ali kolega, zar ne vidite da se dobije i kutija ? A svi znamo da ako imate i kutiju onda hardware postaje "vintage" kategorija i time barem 10x skuplji nego "retro" ili nedaj boze "stari" tj. krama hardware. To nije predmet za svakoga nego za kolekcionare optickih uređaja istančanog ukusa i njihove kolekcije optickih citaca koje ljubomorno cuvaju u kutijama u kojima su i kupljeni A možda je to i rare model made by Plextor Bolivia pa se unutra dobiju i neke vrecice sa prahom
Ma, naravno! To ti je kao boca starog, skupog vina, pogotovo ako je čuvano na propisnoj temperaturi i pod idealnim uvjetima

Citiraj:
Autor D00D Pregled postova
OK, znam da je PC ekspert ali mozda ce nekome biti zanimljiva i stara konzola. Prije par mjeseci sam dobio Sega Master System. Nikada nisam ni vidio tu konzolu u zivo u ono vrijeme, svi koje sam znao su imali NES pa mi je fora. MS je bootao ali nije loadao igre. Ak nekog zanima, vise o problemu sam pisao ovdje:
https://www.reddit.com/r/MasterSyste...eb2x&context=3

Nasrecu, nasao sam strucnjaka koji je popravio sve, i evo novog dodatka mojoj kolekciji:

E sad, s konzolom sam dobio stick, ali ne i gamepade. Stick je... grozan. Plastican je i layout je obrnut od normalnog arcade sticka, znaci gumbi su lijevo a stick desno. Ne moze se tako igrat, pogotovo jer su igre teske i traze precizne kontrole. Nasao sam lika koji prodaje netestirani pad na njuskalu za 150kn. Sretno mu bilo s tim. Znam da je long shot, ali ima li netko mozda na tavanu Master System ili cak Mega Drive (kompatibilni su) gamepad? Ako ne, nac cu neki replacement na ebayu, ima ih.
Nažalost, nemam ti Master System (ili Mega Drive) za ponuditi (nisam nikad imao konzole ... čak ni PS) ali ono što mi je privuklo pozornost je tvoja budilica! Prava, mehanička ili se samo pretvara? Bilo kako bilo, rijetkost danas za vidjeti

Citiraj:
Autor stef Pregled postova
Jel netko zna kako funkcionira Matrox Dual-head ? Testiram jednu G400 koja daje sliku samo na prvom izlazu. Pričam o BIOS ekranu, nije OS gore. Jel to normalno, ili ...
Ja ti znam sve o Dual-Head funkciji. Nisam siguran za G400 konkretno, moja je bila G450 ali siguran sam da je stvar ista.

Naime, imaš jedan VGA izlaz u monitor, baš kao i svaka druga grafička. Međutim, tu stvari postaju zanimljive. DualHead se može ugasiti, ili prilagoditi potrebama. Možeš napraviti ekstenziju desktopa na drugi monitor (kroz drugi VGA output) i koristiti se sa oba monitora odjenom, i imati ogroman desktop prostor. Također, možeš ga podesiti na "Clone" mode, što bude kloniralo sadržaj VGA1 na VGA2. A ako se ne varam kasnije verzije drivera su čak mogle "bacati" video prozor, multimediju na drugi VGA izlaz u full-screen formatu ČAK i ako je ovaj smanjen na "prozor", odnosno "windowed" na prvom izlazu.

Tamo negdje 2001, 2002 sam *ahem* otkrio da Matrox G450 (i DualHead) može super poslužiti za kopiranje VHS kazeta, i zaobići Macrovision signal koji bi se inače (kod direktnog presnimavanja) aktivirao i destabilizirao signal. Naravno, za ovako nešto si morao imati i TV Tuner, ali uglavnom - spojio bi VHS 1 na TV tuner, upalio TV aplikaciju i pokrenuo film. Međutim, drugi izlaz iz Matrox je bio spojen na VHS 2, i snimao je film iz TV Tuner prozora (preko cijelog ekrana) bez ikakvih problema.
  Reply With Quote