View Single Post
Staro 27.06.2021., 21:52   #787
njuskalo
Premium
Moj komp
 
njuskalo's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Remetinec
Postovi: 924
Citiraj:
Autor DragonSlayer Pregled postova
Dakle, bacio sam stress na cpuid jedno 15-20 min sad, i bez opterećenja grafe ide do nekih 80°C. Sa grafom to bude još više, ali primjetio sam jednu stvar. U HWMonitoru, odma na bootu sam dobivao spikove do nekih 61°C što znam da nije idle ali nije baš ni neki load. Najniža temp do sada mi je 38.
Meni je osobno najdraži OCCT za testiranje, na kraju testa izbaci lijepe grafove temperatura/napona/brzine ventova - probaj i podesi samo što se od podataka želiš da se logira.
Citiraj:
Autor DragonSlayer Pregled postova
Evo sad dok pišem ovo, task manager kaže da sam na 3% load, a temperatura je oko tih gore navedenih 61°C. Reaplicirana termalna (MX4 fwiw).
Kakav je bio otisak kad si skinuo hladnjak? idealno je da je pasta taman do ruba CPU-a u tankom sloju. Kod apliciranja ja koristim zrno riže na sredinu IHS-a metodu, i onda kod montaže ga nakon što zategnem malo šarafe još par puta promrdam lijevo desno.


Citiraj:
Svi ventovi uključeni ali mislim da zato što je kućište silent verzija da se zato grije - ne radi intake puno ako nema odakle zraka za vuć.

Voltaže mi daju peakove na 1.46 cca ali to je single core boost koji ne znači puno. Realno, ima li načina da se to regulira bolje? HWinfo kaže da je average 1.253.
CPU vent obavezno uključi u gornji 4-pin konektor, odmah iznad CPU-a, case ventove možeš u preostala 2 konektora na MBO, a u BIOS-u podesi graf kako želiš da rade ventovi, stavi PWM jer tako možeš postić manji najniži broj okretaja (pod uvjetom da imaš 4-pin ventilatore). Probaj i na fiksnu brzinu 100% stavit pa ako ni to ne pomaže nije do brzine ventova. Isto probaj i sa otvorenom bočnom stranicom, ako temperature ne padaju značajno, nije do kućišta.

Realno ne bi trebalo bit problema s naponima ako je sve default, isključi samo onaj automatski OC (PBO) u opcijama BIOS-a i sve ostalo možeš na auto ako ti se neda zezat i ne koristiš PC za nešto zahtjevno pa osjetiš svaki MHz.
Citiraj:
Što se tiće kejblovanja, nemam puno prostora za management jer, well, doslovno nema puno prostora.
Ovisi koliko kablova imaš i koliko zagušeno ti djeluje, možeš ih barem probat nekako uz rub povezat ako već nemaš prostora u kućištu iza matične. Kupi par malih vezica i nešto ćeš sigurno uspjet
Citiraj:
Da mi držiš pištolj o glavu (a nebi vas krivio), ne mogu nać brzinu ventilatora. Ventovi za cpu hladnjak su uštekani odma iznad PCIe lanea (4 pin).
To ti je prostor za case ventove, CPU bi trebao bit uštekan u svoj konektor na kojem baš piše CPU FAN, ovi ostali su SYS FAN1 i SYS FAN2
Brzinu bi trebo moć pročitat s većinom programa za dijagnostiku, problem je vjerojatno ako ti u CPU FAN nije ništa ukopčano.

Citiraj:
TLDR - nešto niže temperature, ali cijelo vrijeme idu u krug (spuste se do cca 44 i onda skok na 60), mounting ovog hladnjaka je za upucat se, budem još testirao.
Teško je bez dugačkog šarafcigera jbg, kako god zateži šarafe u "X" po dijagonali, a ne u krug i ne divljački ali opet ne smije bit ni labavo.
njuskalo je offline   Reply With Quote