View Single Post
Staro 25.06.2021., 07:55   #4437
Alien_200581
Premium
Moj komp

Alien_200581's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Mislim da ti nije loša ideja, sve raskopati čim više je moguce, napraviti negdje vani npr. u dvorišti car tj. computer wash pa onda nakon toga slobodno opleti i sa tim breake cleanerom, nisam probao osobno ali po netu ekipa veli da je dobar za kompnente. Komponente sa pcbem sumnjam da ce ti biti problem, one se fino daju ocistit uz malo truda ali najgore ce biti sa kucistem koje ima tesko dostupna mjesta tipa nekih malih coskova i uz kuciste sa tzv. "pokretnim" dijelovima. S obzirom na vrijeme možeš sve to složiti na neku površinu i pustiti dijelove da se suncaju nakon pranja, mislim da sam cuo negdje da uv zracenje unistava molekule mirisa ili tak nekaj.

Na kraju kao last resort možeš lupiti još onaj moj tretman klorom ili ako je ostao samo lagani smrad finiširati sa jabukama i čajem Ovo zadnje nije zajebancija, ja sam kupio preko oglasnika svoj xp machine od lika koji je bio recimo light smoker (ili je možda samo imao komp kratko), uglavnom nisam ni primjetio mirise dok nisam doma otvorio komp. S obzirom da nije bilo kritično i da mi se fakat nije dalo raskapat hpov sff u potpunosti i prati, uzeo sam jabuku i prerezao na dvije polovice i strpao unutra u komp i jos ubacio par vrecica caja (za jaci efekt jos zamotaj sve u vrecu za smece). I ostavio sam to tako jedno tjedan dana. U mom slucaju potegnulo je mirise i neko vrijeme je komp čak iznutra mirisao po čaju.

Ali velim ovo je bio slucaj "laganog" stinkanja. Ako ima onih naslaga koje su kombo prašine i nikotina onda je to tezi slucaj. Koliko sam ja primjetio kad komponente povuku te razne vesele mirise tipa vlage ili pljugi, onda su najgori ventovi i napajanja jer ako ostane i malo tog smrada oni ga raspuhuju na sve strane kad se komp uključi. Nebi vjerovao koliko jedan "podrumski" ATA kabel moze zasmrditi kuciste i prostoriju, a dok nije unutra na iarflowu uopce se ne osjeti išta . Tako da ja osobno bi napajanje i ventove iz kucista frknuo na reciklažu ili obratio dodatnu pozornost kod pranja da ih dobro dobro opereš jer oni budu ti najviše zasmrdili kasnije prostor ako je kaj ostalo na njima...

Gl i javi nam kako je prošlo

Zadnje izmijenjeno od: Alien_200581. 25.06.2021. u 08:00.
Alien_200581 je offline   Reply With Quote