View Single Post
Staro 21.06.2021., 10:53   #4409
Roy
15/JG52
Moj komp

Roy's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Nije retro u smislu Pentiuma i Addisona ali mislim da je vezano uz temu. Već neko vrijeme sam tražio monitor formata 4:3 radi starijih strojeva kojima je 16:9 malo nezgodan i prije malo više od mjesec dana naletio mi Dell 2007FPB, 20" 1600x1200. Ofc, nije sve bilo divno i krasno jer je monitor nakon što bi se upalio gubio sliku. Uz konzultacije sa Googleom oko rastavljanja prvi sumnjivac mi je bio jedan kondenzator na napajanju. S obzirom da sam priučeni laik glede elektronike zamolio sam kolegu Overclocka za mišljenje i savjete na čemu mu još jednom zahvaljujujem a uz to potrudio se i poslati zamjenski kondenzator. Nakon zamjene s obzirom da i dalje nije bilo slike nastavio sam sa googlanjem. Ispostavilo se da je navedeni Dell jako dobar monitor ali sa nekoliko problema, na svu sreću podrška korisnika sa istim i sličnim problemima je jako dobra tako da sam nastavio sa testiranjem elektronike. Ispostavilo se da jedan inverterski transformator javlja kratki spoj a kako nisam nalazio isti u RH na svu sreću našao sam jednog prodavaća na Aliju koji je imao cijelu zamjensku ploču. Taj sport je koštao 19,99US$, dio je danas stigao i sad sve radi .

BTW, danas trebam otići po jednu interesantnu ploču, kad stigne budem se pohvalio malo

1280x1024

1600x1200
Roy je offline   Reply With Quote