View Single Post
Staro 20.06.2021., 08:49   #16286
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Yoke @ Hoš da ti ja izdiktiram svoje postavke

tomo19 @ Jedno je sto oni deklariraju,a drugo je stvarni rad nekog uređaja kroz godine.
Ja sam jednom prilikom naletio na 42gt30 sa 18000 sati. Svjetlina je bila doslovno prepolovljena. Sva sreća sam uspio vratit. Samo to je bio jedan pojedinačan ekstreman primjer dok su sve druge plasme imale manja odstupanja u svjetlini. Ne znam ni sam sto točno dovodi do toga,ali predpostavljam da nabrijavanje svjetline na plasmi ima najveći negativan učinak na kvalitetu slike dugoročno.
Mrtvi pixeli na plasmi, ja nisam vidio niti jedan u klasičnom smislu ono kao na lcd-u da je zaglavaljen i tak stoji. Na plasmi je to najčešće na dijelu ekrana gdje je obično prijevod naših tv kanala poavljuju se crni pixeli nasumično na crvenoj, žutoj ili zelenoj boji vidljivo. Npr upaliti teletext preko cijelog ekrana na crvenoj boji ili čak na travnjaku neke nogometne utakmice pojavljuju se crni pixeli kao roj vinskih mušica.
Burn in takodjer najčešće na dijelu gdje je prijevod ali i gdje budu logotipi od tv postaja. Nije vidljivo na prvi pogled (valja znati tražiti) vec samo u određenim gradacijama sjene. Najčešće nije neki problem osim ako nije izraženo u većoj mjeri. Zanimljivo, ali vjerujem da noviji neo pdp plasma paneli kao da su više osjetljiviji na burn in nego starije plasme do 2010god
darkijas je offline   Reply With Quote