Citiraj:
Autor darkijas
Nije lako dati 1800kn za tv star 10 + godina. Ako se ipak ide na to treba tocno znati sta se kupuje. Iz iskustva sa plasmama (doduse samo panasonic) znam da tijekom godina navuku kojekakvih anomalija u slici. Burn in najcesce na dijelu ekrana gdje se inace prikazuje prijevod. Na tom dijelu onda bude i mrtvih pixela. Svjetlina moze biti upola manja u odnosu na ono kad je tv bio nov. Vjerujem da je ta 50st50 za oko 1200kn bila dobra prilika. Sestra ima taj tv već 9 godina i slika se skoro nije promjenila u odnosu na ono kada je tv bio nov, ali od prvog dana nije se pretjerivalo sa svjetlinom (na plasmi, kao i na crt-u ukupnu svjetlinu podiže parametar kontrast)
Nije zapravo niti los ovaj oled. Malo sam opet usporedjivao plasmu 42gt50 i oled. Sa smanjenjem svjetline na oled-u na 47 dobio sam zivlje boje u svjetlijim scenama,cak i ponekad bolji prikaz detalja,ali tamne scene su nekak pomalo zatvorene u odnosu na plasmu. Iako plasma ima izrazeniji sum u tamnijim scenama,iste nekako otvorenije prezentira. Paradoksalno,tamne scene mi nekak najbolje izgledaju na prastarom crt televizoru koji nije cak niti hd. Kad igram pes na oled-u preko ps3 konzole,prilikom ispucavanja lopte slika se lagano zamuti slicno kao na lcd-ima(trumotion iskljucen)-toga na plasmi naravno nema
Tko zna,mozda ipak vremenom uspijem zriktat ovaj oled da bude najbolji od svega sta imam,ali za sada to jos uvjek nije
|
Ja imam Panasonic P42s20e iz 2010.g., (FHD Plazma), nikakvih anomalija nema u slici, niti i jednog mrtvog piksela.
Slika je meni i ista kao i kad je kupljen ali vjerojatno da se mjeri nekim uređajima razlika bi postojala.
Upravo sam provjerio u servisnom meniju koliko je sati odradio, 27740 sati.
Koliko se sjećam, njemu je procjenjeno da tek na 100000 sati svjetlina pada na oko 50%.
Samo, prije jedno godinu dana bio je na popravku, počela se pojavljivati jedna vertikalna crta debljine oko 5cm.
Rekao sam serviseru da samo detektira kvar pa ako se isplati da ću popravljati, na kraju je dijagnostika bila 100kn a cijeli popravak 150kn, dao sam mu 200kn i rekao "u redu"

Mislim da je taj dio skinuo sa neke iste takve plazme za dijelove.
Istina ako se pokvari, a popravak je neisplativ, malo je nezgodno jer ne mogu čekati neku akciju za OLED, riskirat ću još 2-3. god., a onda čekati božićne popuste.
Ako bude nešto slično akciji OLEDa Grundig 65 inča za 5500kn, pred kraj prošle godine, samo meni je savim dovoljna i 55 inča.