Ono gore nije plasma, vec katodica.. i moram reci bez problema parira svjetlinom oledu
Takodjer, iako se neki tv kanali deklariraju kao hd, kada se prikazuju neki npr stari ex yu filmovi-od stare dobre katodice nema bolje i tu oled niš ne može. Nevjerovatna je lakoća kojom crt barata motionom-ko ništa, dok na oledu treba paliti trumotione i sl. Crt biram i za prikaz detalja u sjenama jer plasma iako dobro prikazuje sjene-isto čini sa dosta šuma u slici. Plasmi pak dajem prednost za full hd tv program. Oled je sklon pomalo gutati detalje u mraku iako mračne scene na oledu ostavljaju bez daha,ali ne uvijek.
Skinuo sam foliju nakon jedno minutu gledanja tv-a (naravno, manual nisam pročitao kao i obično). U prvi tren sa folijiom sam pomislio eto ti ga, dobio sam faultni panel. Na sreću sve je u redu
Oled vs plasma vs crt vs lcd. Moram priznati da nije lako reći šta je bolje. Najbolji ukupno gledano je bez sumnje oled,ali ostatak društva ipak ima neke svoje jake strane. Čak i prastari crt quadro 55cm iznenadi živošću i saturacijom boja, dok prikaz crne (osim ar filtra) realno ne zaostaje za oled-om. Šteta što nisu napravili pošten crt tv 55-60cm hd ready sa hdmi-jem-da ima bezprijekornu oštrinu i geometriju. To je neki ozbiljniji proizvođač mogao složiti
I ne, ja nisam toliko zaslijepljen slikom na velikom ekranu da ne bi primjetio kako i puno manji ekran može dati dobru sliku.
Oled se ne isplati prodavati jer vidim ima ih sad za 8000kn okruglo i nije uvjetovano pojedinim bankarskim karticama kako je bilo do sada.
Jel ima netko kakve preporuke glede rada oled compensation cycle procesa. Tj znam da je preporuka zbog toga držati oled konstantno u stanju čekanja, ali ja više volim isključiti potpuno pogotovo ak znam da par dana neću paliti tv