View Single Post
Staro 16.06.2021., 14:42   #42335
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Aero barovi su ti najbitniji dio ako želiš peglati brzo po ravnom jer ti izduži torzo i daleko smanji frontalni presjek i shodno tome otpor zraka. Naravno, nose dodatni rizik jer nemaju kočnice (TT modeli imaju) i shifteri su nezgodni za izvesti ukoliko nemaš elektronske mjenjače.

Te aero pozicije su i manje udobne pogotovo ako nisi vrlo fleksibilan, lošija ti je preglednost i generalno izgledaš smiješno na cesti "jureći" čak 40kmh dok kraj tebe auti prolaze kao da stojiš

Znam da svaka sitnica znači i da se stvari nadodaju, ali kad vidim ljude kako voze neke aero bicikle (okvire i duboke felge), a jedva održavaju 30kmh po ravnom ispada urnebesno.

U zadnje vrime svog cestovnjaka koristim kao "Commuter GTI" jer je vrlo udoban, brz i kroz grad sam brži od auta, odem do vikendice, do oblžnjeg mista na kavu i sl.

Na kraju ga i ne koristim za dulje cestovne vožnje jer je sad vruće i jako je sunce te svaki dan nešto puše što je užasno iritantno na cestovnoj bicikli, a kad imam vremena onda radije odem u MTB trail vožnju, SUP ili windsurfing jer mi je zabavnije od monotone vožnje po cesti i glave u torbi nadajući da te ne skupi baba na mobitelu.