View Single Post
Staro 15.06.2021., 21:55   #4341
Alien_200581
Premium
Moj komp

Alien_200581's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Evo kad smo kod IBM-a, i ja imam (kao i obicno) jedno pametno/bizarno pitanje

Dobio sam od frenda jedan IBM M52 SFF sa kojim se malo zabavljam zadnjih par dana. Došao je sa p4 na 3.2 i 1.5 gb rama, što mi je djelovalo kao zgodna podloga za neku XP 32bit GoG gaming konfu. Imam drugog frenda koji bi se retro gejmao ali nema mjesta za još jedan komp ali bi se sff negdje ugurao nekako, pa mi ovo djeluje kao zgodan poklon za njega.

Nakon zabave u vidu DIY ugradnje harda (jer naravno kad vadiš diskove iz konfi onda sa diskom bacis i ladicu/nosac na unistavanje riiiiiight) i izmjene tj. dodavanja paste jer paste nije bilo uopce (znaci netko ju je obrisao sa proca i hs-a i tako vratio nazad iz samo njemu poznatog razloga) a komp je pokusavao poletjeti sa coolingom koji mu je pružao metal na metal, došli smo u fazu da sve kaj je unutra dela fino i tiho i s obzirom da znate da volim izazov haha, sada gledam kaj bi se još tu dalo ubaciti unutra...

Ako sam dobro skužio na ploči je integrirana Intel GMA 950, a od expansion slotova imam riser sa šarolikim izborom jednog PCI i jednog PCI-e x1 slota Evo ovakav kao sa slike https://www.ebay.com/itm/193040028814.

Kad nadobudno iscupam to cudo van (i 1/3 straznje stranice kucista skupa s njim) ostane mi nekaj kaj izgleda kao standardni PCI-e slot ali pokušaji da bi se ubacilo nekaj tu unutra nisu baš dali uspjeha. Probao sam sa quadro 410 ali em je port orjentiran "naopako" em se kartica ne da zapiknut unutra jer smetaju okolne stvari, da ne govorim da bi spajanje monitora bilo "zanimljivo" u toj situaciji. Pa nekak imam filing da mi svemir zeli reci da tu takve stari nisu podržane i da su pjesnici zamislili da se taj slot koristi samo za riser, a za expanziju koriste iskljucivo slotovi na riseru... Btw rijec je o ovoj ploči https://www.aliexpress.com/item/32254905542.html.

Dakle moje pitanje glasi koje bi bile pametne ideje (if any) za karticu koja bi išla u PCI/PCIe x1 slot, ima XP drivere i da je jaca od ove integruše (što ne bi trebalo biti pre teško gledajuci specke tog čuda) ili da se uopce ne trudim i ostavim sve kako je pa kaj izvrti izvrti ? Neka vanstandardna IMB-ova kartica ili alternativni riser ?

3,2,1, let the games begin
Alien_200581 je offline   Reply With Quote