Ne znam što je falilo volanu na prošlom modelu da su ovdje morali izmisliti touch kontrole.
I ajde da su nekako fizički odvojene, ali nisu ni to, tek tu i tamo neko uzdignuće
Ono što sam zaboravio...i svjetla, svjetla za maglu, grijanje prednjeg/zadnjeg stakla...yup, također na touch. Apsolutno ništa ne možeš napraviti bez gledanja. Sreća pa su svjetla automatska
Auto sam ostavio parkiran na suncu 2h, vani je bilo 31.5. Pokušavam brzo rashladiti unutrašnjost, nema šanse. Ima tako male otvore za zrak da je to komično.
Touchscreen nije teško koristiti samo u vožnji nego i dok stojiš

Upisujem adresu u Waze, otvara mi se tipkovnica i ko za vraga adresa je imala puno slova iz najdonjeg reda tipkovnice. Još je dobro dok stisnem glasnoću, ali kad stisnem temperaturu, onda mi se otvori pop-up preko tipkovnice pa slijedi čekanje dok se ne makne
Što se glasa tiče, zna reagirati na radio, razgovor...onda mi minimizira i waze i sve i čeka da stisnem x/home tipku na ekranu (da, nisu se sjetili to staviti na volan) da se vratim nazad na Android Auto/CarPlay. Da bi aktivirao voice control, trebam reći HELLO VOLKSWAGEN. Nema faking šanse da to radim, imam još nešto preostalog samopoštovanja
Start/stop sustav nema tipku nego je zabijen u menijima. Prebacivanje u sport mode traži pritisak touch tipke ispod ekrana pa odabir na touchscreenu, i opet je kraći proces nego traženje gdje se ovo sranje gasi
Ovdje švabo njarga ili objašnjava čemu što služi (ne znam njemački)
Uglavnom, puno bolji dojam bi bio da ništa nije na touch. Vjerojatno će konkurencija iskopirati to, i za par godina više neće biti auta koji nema sve komande u piano glossy touch plastici posvuda...