Tema: Automobili
View Single Post
Staro 14.06.2021., 13:26   #55383
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Automobili

Napravio jučer 400 km. London - Bath - London.

Onog tko je odlučio staviti touch kontrole po cijelom autu treba ritualno spaliti na glavnom trgu u Wolfsburgu.

Vozim i osjetim kako mi se volan zagrijava. Dlanom sam slučajno aktivirao grijanje volana nekoliko puta. Nekoliko puta napravio reorganizaciju ekrana i brzinomjera ispred sebe. Pojačao i smanjio muziku slučajno brdo puta. Katastrofalno rješenje.

Apple CarPlay ima presitne ikonice, nema šanse da se prebaciš između aplikacija za vrijeme vožnje, čak se i suvozač muči.
Drugi problem vezan uz to je da su touch kontrole za klimu odmah ispod ekrana, pa ako kreneš tipkati po ekranu, dlanom mijenjaš temperaturu i glasnoću.
Još nisam skužio gdje je na volanu tipka za uspostavu i prekidanje poziva. Dok to tražim po ekranu, opet raštimam i klimu i zvuk.
Tipka za sva 4 žmigavca je okružena s 4 tipke za direktni pristup postavkama klime, asistencije, parking senzorima i modu vožnje… i dok je napipaš bez gledanja, opet raštimaš par stvari jer je sve na touch.

Ima bežični CarPlay i bežični punjač. Zvuči super, ali iPhone 11 Pro se brže prazni nego puni, a onda se nakon nekog vremena toliko zagrije da prekine punjenje. Razočaran.
Android Auto radi okej. Ne mogu probati bežično jer ga A52 ne podržava.

Auto ima upgrade na 19” (235/35/19).Očekivao sam da će auto biti neudoban jer su ulice gore nego u ZG, a ležećih policajaca ima daleko više. Iznenađujuće udoban auto, čak i u sport modu. Sjedala su vrhunska. S tim sam jako zadovoljan. Po gradu se vozi kao običan auto.

Radarski tempomat, praćenje znakova, linija i prometa iza radi besprijekorno. Sam fino kreće i usporava, toliko da to sad koristim i po gradu. Po autocesti fino prati liniju i lagano korigira kad je potrebno.

U par slučajeva mi je znak od 50 zamijenio za znak od 20 pa je počeo usporavati, ali i daje nisam povjerljiv prema cijelom tom automatizmu pa je noga uvijek spremna.

Od vanjskog zvuka motora sam više očekivao, dosta je utišan, navodno zbog nekakvih EU normi, a unutra je umjetan, iako baci smiješak na lice kad se stisne gas. S obzirom na ograničenje od 70 mph na autocestama, nisam išao brže od toga. U par navrata sam ga stisnuo kod pretjecanja i nemam prigovora na motor i mjenjač. Ima dosta gepeka, dosta mjesta na zadnjoj klupi i udoban je.

Tko može probaviti izgled prednjeg kraja, mislim da će teško naći bolji evridej hot hatch.

Evo i potrošnje od jučer

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 14.06.2021. u 13:47.
1v@n je offline   Reply With Quote