Citiraj:
Autor c-shadow
Nažalost, Toshibe sam se riješio možda i prije nego se ova tema razvila u swap/donacije. Ostaci ostataka Teaca i Plextora su kasnije donirani, nadam se da si ih upotrijebio negdje 
|
Teac & Plextor? Naravno, puno puta... Pogotovo Teac, obzirom da je masovno-proizveden i korišten. Više komada sam već podijelio i prodao zajedno sa konfama, iako ih imam još nekoliko komada... Stvarno kvalitetni pogoni, sjećam se da sam jednog rastavljao i čistio, ima metala unutra dovoljno za dva "moderna" DVD pogona!
Plextor 16/10/40A sam već stavio u jedan od Adisona, ali kako nemam plastične maske budem pričekao sa stavljanjem slika, uparen je sa jednim od BTC 40X pogona
Citiraj:
Autor c-shadow
Teac mi je isto imao zanimljiva vrata, nije bila cjelovita ladica kao kod ostalih uređaja, nego bi se prvo otvorila vratašca, a onda bi izašla ladica:

|
Hehe! Imam BTC sa istim mehanizmom. Stariji BTC pogoni, bez Hitachi loadera. Slika ispod je fotkana nakon što sam ga rastavio i počistio laser.
Citiraj:
Autor c-shadow
Inače meni osobno po pitanju ergonomije je favorit onaj stari Pioneer slot-in DVD. Šteta što su bili samo DVD-ROM i što kvaliteta čitanja nije bila na malo višem nivou. Ali, u to doba je kvaliteta sve te optike već bila otišla nizbrdo 
|
Nisam imao Pioneer slot-in DVD ali sam imao (i imam) "obične" Pioneer DVD-RW pogone iz početka 2000-ih. Izuzetno kvalitetno napravljeni, gotovo kao Teac. Rado bi stavio sliku ali nažalost nemam ništa pri ruci ... iako se dobro sjećam da su napravljeni iz nekoliko slojeva, i da se unutar 5.25" pakiranja nalazi metalna konstrukcija koja drži disk iza velikog metalnog štita.
Citiraj:
Autor okarm
kad vec pricate o optikama, kakva je danas prica s light scribe medijima? jel ima toga uopce negdje za kupiti?
|
Konfa na kojoj ovo pišem, Q6600 ima dva Light scribe Philips pogona. Kako je bio kupljen 2009. riječ je još o ATA uređajima ne SATA, jedino što sam kupio jedan onaj okrugli ATA kabel da mi ne stvara nered u toweru.
Imao sam i medija sve do nedavno ... baš sam malo prije prekopao ladicu ali ih više ne mogu pronaći, valjda sam sve upotrijebio ili bacio