Nije lako dati 1800kn za tv star 10 + godina. Ako se ipak ide na to treba tocno znati sta se kupuje. Iz iskustva sa plasmama (doduse samo panasonic) znam da tijekom godina navuku kojekakvih anomalija u slici. Burn in najcesce na dijelu ekrana gdje se inace prikazuje prijevod. Na tom dijelu onda bude i mrtvih pixela. Svjetlina moze biti upola manja u odnosu na ono kad je tv bio nov. Vjerujem da je ta 50st50 za oko 1200kn bila dobra prilika. Sestra ima taj tv već 9 godina i slika se skoro nije promjenila u odnosu na ono kada je tv bio nov, ali od prvog dana nije se pretjerivalo sa svjetlinom (na plasmi, kao i na crt-u ukupnu svjetlinu podiže parametar kontrast)
Nije zapravo niti los ovaj oled. Malo sam opet usporedjivao plasmu 42gt50 i oled. Sa smanjenjem svjetline na oled-u na 47 dobio sam zivlje boje u svjetlijim scenama,cak i ponekad bolji prikaz detalja,ali tamne scene su nekak pomalo zatvorene u odnosu na plasmu. Iako plasma ima izrazeniji sum u tamnijim scenama,iste nekako otvorenije prezentira. Paradoksalno,tamne scene mi nekak najbolje izgledaju na prastarom crt televizoru koji nije cak niti hd. Kad igram pes na oled-u preko ps3 konzole,prilikom ispucavanja lopte slika se lagano zamuti slicno kao na lcd-ima(trumotion iskljucen)-toga na plasmi naravno nema
Tko zna,mozda ipak vremenom uspijem zriktat ovaj oled da bude najbolji od svega sta imam,ali za sada to jos uvjek nije