U potrazi sam za UPS-om koji primarno treba održati mrežu i dva kompa "online" u periodu kada rokne limitator i dok ga dignem nazad. Gazda se joguni i ne želi investirati u taj dio, a doma imam pun klinac elektronike koja s vremenom postaje sve skuplja i neda mi se zajebavati s tim.
UPS će biti u dnevnom boravku i u svom radu mora biti bešuman (dok je pod naponom, 99,9% vremena). Nebitno mi je koliko zuji dok je na bateriji.
Na njega bi primarno spajao:
modem, ruter, switch, RPI, Shield TV, linearno napajanje za Chromecast i DAC, TV i par zvučnika BX5 D2 - sveukupno izmjereno +10% =
120W
S druge strane je privatni komp i poslovni lap + 2 monitora. Cijeli komplet u idleu troši oko 150W, a ako igram nešto onda to "skače" do 250W. Da budem na sigurnoj strani, recimo
300W. Ne sjećam se jesam li ikada uposlio Quadricu i Geforsicu istovremeno pa je ovih 300W zbilja top. Nema igranja dok se dela i vice versa
Znači UPS bi trebao moći nositi
300-450W.
Ako model bude imao mogućnost spajanja na USB, to bi koristio za privatni PC.
Par pitanja:
Spajanje na PC - neki modeli spominju USB na RJ45, ali kabel nije u paketu. Šta se tu onda kombinira USB->RJ45 mrežni adapter + obični mrežni kabel? Nadam se da nema neki poseban debilno skupi UPS kabel s pozlaćenim konektorima.
Treba li mi nužno sine wave? Koliko sam zguglao, za ove potrebe i ne baš, a to nije ni neka stavka koja se gleda kao "ulog u budućnost", rajt?
Battery self test - kako to izgleda u praksi, stvara li neke zvukove i mogu li se takve radnje predefinirati u određeno doba dana i sl? Koliko često se uopće izvodi taj test? Možda 5h u slučaju APC-a?
Jesu li UPS-ovi danas generalno bešumni u normalnom modu ili postoje proizvođači koje bi trebao zaobići?
Koliko se zagrijavaju dok su u normalnom modu i treba li im ventilacija ili ih mogu recimo držati u skučenom prostoru ili nekom ormariću/ladici?