View Single Post
Staro 06.06.2021., 06:21   #4804
beetle|juice
Registered User

Datum registracije: Nov 2010
Meni pred par dana instalirali Nokia ONT sa Speedport Smart 3 za 1000/500 Mbit. Radi dobro kad je u router modu, no cim ga prebacim u bridge mode nemogu dobit vise od 200/100Mbit. Primjetil sam da ga zapravo ne stavlja u bridge mode, nego ukljuci PPPoE Passthrough i stavi neke bezvezne login podatke za internet konekciju koje moras onda rucno izbrisat sa routera jer usuprotnom gubi PPPoE konekciju sa drugog routera ili PCa s kojim radis PPPoE povezivanje. Probao sam sa Mikrotikom i sa PC-om i uvijek isti problem. Prelosa brzina i jos se gubi kad mu otvoris par web stranica odjedanput, uopce ih ne ucita.
A bila fora kad me tehnicar zvao da ce mi doci promjenit opremu, on je prije povecao brzinu a ja sam u meduvremenu sa starim ONTom i Speedportom u bridgu modu dobio 500/500Mbit, tako da je definitivno problem u routeru i postavkama koje dobije za bridge mode. Zvat cu sluzbu za korisnike al sumnjam da ce nesto poduzet u vezi toga.
Znam da mogu direktno pristekat Mikrotik na WAN port od ONTa ali onda gubim telefonsku uslugu.
Ima tko iskustva s tim routerom u bridge modu?
beetle|juice je offline   Reply With Quote