Citiraj:
Autor dakky
zanimala me jedna stvar ako netko zna ili ima ideju... koliki je bandwidth potreban na relaciji disk - maticna ploca? nakon sto je isplotano... ako je red velicine par kilobajta da provjeri plot, dalo bi se jednostavno sherati foldere preko interneta i dodat na jedan full node sve plotove od svih... naravno to je opcija s replotanjem... ali onda bi se dao pool napraviti sve na isti key na jednom mjestu i onda bi se dalo ravnomjerno dijeliti prema zaslugama...
|
Mozda se moze sloziti farmer, dakle neki server se uzme i na njemu se runa farmer, a mi svi bi bili harvesteri koji bi svoje harvestere usmjerili na taj farmer. Mislim ako tako radi lokalno, zasto nebi preko interneta, istina bog da bi trebalo to sve na serveru zastititi da ne nestane chie, ali da se to rjesiti.
E sad bandwith, mislim da se ti plotovi nikud ne salju niti se nesto na njih veze, vjerojatnos e radi o par KB koji provjere te plotove i dadu chelenge i to je to. Samo i dalje je najveci problem provjeriti da li je netko zakacio svoje harvestere na farmer i sa koliko plotova da bi se onda dijelila zarada. A i kazem nema smisla ispod 5PiB da uopce razgovaramo, a vjerujem da toliko nemamo tu na forumu ni blizu. Mislim da je hpool daleko najbolje rjesenje i mislim da ce drzat 2/3 CHIe uskoro jer ovi nece izdat poolove vjerojatno ni do kraja sljedeceg mjeseca. Samo neznam kak ce onda Hpool sa toliko udia moci raditi neka sranja, neke uvjete postavljati, sto na kraju moze nastati ogromni problemi...