View Single Post
Staro 03.06.2021., 18:38   #310
sti
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Jao kako sam se izubijao dok sam namjestio Dolby Vision na Shieldu. Iako ga (novi) Shield podržava, kao da ne "prepoznaje" da je TV sposoban prikazivati Dolby Vision sadržaj, tako da npr. Netflix aplikacija na TV-u prikazuje Dolby Vision po defaultu (naravno, ako ga film/serija ima) dok Netflix aplikacija na Shieldu ne.

TV je Sony 65XH9505, ali nije ni bitno, ovo je isključivo stvar Shielda. Jedino što je potrebno namjestiti na samom TV-u je da je HDMI ulaz Shielda postavljen na Enhanced format (defaultno su svi postavljeni na Standard).

Nakon toga, u postavkama Shielda uraditi sljedeće :

Citiraj:
Settings > Device Preferences > Display & Sound > Resolution (4K 59.940 Hz - Dolby Vision and HDR10 Ready) - pazite da ne stavite 60Hz, to je refresh rate monitora, ne televizora
Settings > Device Preferences > Display & Sound > Advanced Display Settings > Match content colour space - Enabled - ovo omogućuje da se colour space mijenja u ovisnosti od SDR i HDR sadržaja koji se trenutno prikazuje.
Settings > Device Preferences > Display & Sound > Advanced Display Settings > Custom display mode > Set to Default - Disabled
Settings > Device Preferences > Display & Sound > Advanced Display Settings >Custom Display mode (3840x2160 59.940 Hz - YUV 422 12-bit Rec. 2020 Dolby Vision and HDR10 Ready
sti je offline   Reply With Quote