Ma u ovom slučaju je više problem kompatibilnost a ne performanse. I nažalost moram te demantirati

U 1 ili 2 slučaja (bar na mojoj konfi u kombu sa V2) ne postoji specifični V2 patch a V1 patch works "sort-off" citaj recimo texture budu krive boje ili tak neke bedastoce. Što me dodatno ljuti je da za konkretni slučaj postoji Banshee patch, i to ni manje ni više za DOS. Dakle gejm podržava V1 i Banshee. Go figure... Prijatelj Gogle je potvrdio da je i druga ekipa isto imala slicne bedastoce bez obzira na vendora kartice (ali uvjek su bile u igri V2jke). Naravno tu pričamo o čistom DOS-u i patchevima tipa "iskipaj kontent patcha u folder i pomoli se" haha. Uglavnom, V1 patchevi rade uglavnom ali ponekad i ne baš...
Do kartice nije sigurno jer ako radi u win bez greške i u 90% dos gejmova onda je definitivno do šlampave implementacije u ovih par slučajeva.
Ali velim, nije cjela priča neki big deal, to je onak više gledam jednim okom i vrebam pa ako nekaj uleti povoljno. Zanimalo me dali da budem skeptičan prema određenim brandovima ili kao što si mi potvrdio kaj sam i mislio, da su u to vrijeme svi brandovi bili tu negdje. Nije se još ciganilo na komponentama sa ciljem da se uštedi par dolara po proizvedenoj kartici kao danas kod nekih.
Ciljani scenarij je pure DOS okruženje tako da definitivno mislim da je za to optilmalni izbor V1.