Odlučujuće je čime se baviš i koliko često ti treba lemilica.
Podešavanje temperature je meni osobno obavezno za rad na PCB-ima. Bez regulatora lemilica piči temperaturu nemilice na maksimumu, pogotovo ako se radi o nekim modelima od 30-50W. To ti već može padove iz laminata skuriti, čak i one veće.
Ak si vičan tj. ako imaš osjećaja za lemiti manje komponente ili ako lemiš samo žičane spojeve, te ako ti ne treba često (prosjek jednom na mjesec) onda ti ne treba regulacija.
Međutim, također osobno mišljenje, "vičnost" isključuje "rijetku upotrebu", tako da kak god okreneš, neka jeftinija lemilica s regulacijom temperature je najbolja opcija.
Uzeo sam si za po doma pred 6 godina najjeftiniju lemilicu s regulacijom, dan danas ju koristim. Prije toga smo stari i ja "dijelili" ovo:
https://www.chipoteka.hr/artikl/9978...937-7300083511
Već sam ju spominjao tu u temi, da mi pred 6 godina nije trebala lemilica odmah, naručio bih ovu gore ili ekvivalentnu.
Vrhovi su jednostavni za zamijeniti, ako imaš vatrostalne rukavice i bez hlađenja - prstima se odšarafi direkt ispod gripa. Izbor vrhova je vrlo dobar. Grije se brzo i ima brzu regulaciju temperature. Možeš uzeti još jedno cijelo držalo, pa i tako ušparati vrijeme na mijenjanje vrhova.
Još jednom, ovisi što će se i koliko raditi.