View Single Post
Staro 24.05.2021., 15:47   #4131
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
M...nostalgija me lovi...probaj Q9550 nabavit i iscijedit dokle ide. Kad se sjetim svog Q8400 i 4 spržene Gigabyte-ice...

https://hwbot.org/submission/939171_...z)_4264.2_mhz/

To su bila vremena
Gledam cijene na AliExpress-u, 20€ za Q9550... Nije baš jeftino. Još kad mi lupe carinu i PDV sad po novom zakonu, bude bilo još više

Baš sam neki dan vodio sličnu raspravu na TPU forumu, za Tualatin procesore. Mislio sam da se to može jeftino nabaviti na ebay-u, jer je ipak riječ o relativno novim i masovno-proizvedenim procesorima ... nije da govorimo o 486icama ili Slot A cartridge procesorima. Ali ne, početna cijena je oko 30-40$, OPET bez dostave i carine. Ja sam mislio da je apsurdno, ali kolega lexluthermiester tvrdi da je bagatela. Naravno da ga nisam uzeo, čekam neku priliku od 50-ak kn ili manje
Citiraj:
Autor lexluthermiester(TPU Forum)
$30-$40? Those are not bad prices. Grab one for that price. Hell $50 is very reasonable. Those were uncommon back then and are rare CPU's these days. IF you see one for those prices, pull the trigger and get it!
Citiraj:
Autor Alien_200581 Pregled postova
Da, ovo nije nista posebno ako imas plocu koja ima normalne opcije u BIOS-u, ali recimo za neki XP rig koji sklepaš iz neke uredske konfe ovo je super opcija, skok na 3 gige je fini performance boost a ne košta skoro ništa. Eventualno dodatno optimizirati airflow u tim malim uredskim kucistima i mislim da bi izdržalo u rangu reasonable temperatura
Znači, nema neke posebne prednosti sa pin-modifikacijom? Mislio sam da možda postoji neka tajna za dobiti još malo snage ovom drugom metodom, ali ako je isto onda nema smisla.
  Reply With Quote