View Single Post
Staro 21.05.2021., 15:38   #2
leonardo
Premium
 
leonardo's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: somewhere
Postovi: 284
Ukoliko ti sve radi kako kažeš ne trebaš ništa dirati... ah da, ali ti nemaš sliku . Da bi dobio sliku moraš imati nešto što će generirati tu sliku i tako generiranu sliku poslati na konektor, bilo to na matičnoj ili odvojeno na dosta velikoj tiskanoj pločici koja se zove grafička kartica. Na konektor na matičnoj taj signal generira grafički čip koji se nalazi uz procesor koji ti nemaš. Gledajući čisto po grafičkim performansama ekvivalent te kombinacije je grafička tipa GTX 1030 / Radeon 550 ili maksimalno GTX 1050 / Radeon 560. Grafičkih kartica u trgovinama imaš, ili pravilnije bi bilo reći nemaš, od 500 kuna pa do 'sky is the limit' budući se npr. rabljene 2080 grafičke prodaju za 7.000 kn.

Ozbiljno, stvarno neznam dali se zezaš budući si već dvadeset godina na PC forumu i imaš deset puta više postova ili si čitao ono što drugi pišu od pretpostavljam nekog prosjeka.

PS, za primjer koliko je situacija sa grafičkim karticama i ostalim hardverom postala apsurdna je to što su All-In-Wonder grafičke sa DVB-T tunerom i RF daljinskim sa top grafikom bile tek nešto iznad 200€ ili to što me je najbrža ikad AGP grafička u trgovini došla 100€ nova i dobio sam još 10€ kupon od njih. Kod sebe još imam starog hardvera (npr. 36cm SB AWE32 kartica) pored kojeg ove najnovije kartice izgledaju kao komarac, ili zapravo skupi Chromax hladnjak koji nije ništa lakši od grafičkih kartica i sve to za cijenu koja je tek dio novog normalnog.
leonardo je offline   Reply With Quote