View Single Post
Staro 13.05.2021., 19:06   #4075
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor 512bit.net Pregled postova
Procesor vam je usko grlo, najslabija karika sistema.
Plafon za GF2 GTS je na oko 9.400 bodova i za to treba cca 2 Ghz.
Da je riječ o Pentiumu 4 apsolutno bi se složio. Ali cijeli koncept ovog projekta je bio Slot 1 & 440BX chipset, i to je granica koju nisam želio probiti. Naravno da sam mogao staviti bolju matičnu, bolji procesor, itd ali bih pritom izgubio smisao cijelog testiranja.

Ovo je Slot 1 mašina (Asus P3B-F) ... ali na steroidima Procesor je Pentium III 900, Socket 370 overclockan na 1050MHz (Coppermine), RAM je 512MB PC100 (tehnički 133), overclockan na nešto malo više ... cca 148MHz, a chipset & RAM postavke su "nafrljene" na max, uz voltažu jezgre od 1.85V

Ove dvije zadnje promjene, chipset & RAM su napravile ogromnu razliku, potovo u performansama kod podizanja Win XP (Home, SP1) ali i igrama poput GTA3. Prijašnji setup je bio na granici igrivosti i dosta često je FPS usporavao kad bi se puno toga događalo istovremeno (policija, eksplozije, efekti, itd) što sad više nije slučaj nakon BIOS preinake.

Citiraj:
Autor Alien_200581 Pregled postova
Very nice, cini mi se da si se dobro zabavio, a i impruvao performance

I to je to, sad mu skines sve za "notch" unatrag da nisi baš ono na dlaku od maximalnog maximuma i trenutka kad bude odletilo sve u zrak i tako ga koristiš
Nah, ostavljam ga ovakvog kakav je. Ne pregrijava se, CPU grije do nekih 50C, a GPU 55-60 max.

Edit
Zaboravio sam napomenuti ... nadam se očito. Imam dual boot konfiguraciju, Win98 (SE) na jednom hardu od 40GB i WinXP Home (SP1) na drugom hardu, također od 40GB. Koristim već prokušanu metodu koju sam razvio prije - 98ica je na FAT32, dok je XP na NTFS. Kao rezultat, 98 ne vidi/prepoznaje XP, ali XP zato prepoznaje w98. Ali funkcioniraju potpuno odvojeno, i (ako smijem primjetiti) sasvim zadovoljavajuće

Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 13.05.2021. u 19:28.
  Reply With Quote