Citiraj:
Autor MadBoY
To je najveći Intelov uspjeh. Uvalit ljudima CPU koji nije brži od prethodnika, više se grije, košta više, treba dosta dobru MBO i nakon što netko to kupi još ih hvali na sva zvona kako su CPU i cijela platforma super  . Glavno da Intel na predstavljanju odmah izbaci prezentaciju gdje piše "+25% faster than AMD" i to je to. Može taj pročitati/pogledati milijun recenzija gdje taj Intelov CPU ne valja, u sjećanju jedino ostaje Intelova "+25%" power point prezentacija  .
Takvima je AMD u mislima samo kad razmišljaju kako će novi AMD procesor spustiti cijenu Intelu.
|
Kak si to zaključio iz boldanog? Ispada da mene ili nas podcjenjuješ. Što ako npr. kupujem i računam da će pcie 4.o SSD-ovi doći do neke bitnije prednosti u gamingu u odnosu na sporije ssd-ove? Sa B560 od 900 kn mogu koristiti brži ram od 2666 mhza za razliku od B460 kada je i5 u pitanu. Za i5 mi treba Z490 koje su 1100 kn+. i5 11400f će sasvim dobro hladiti hladnjak od 170 kn LC 120. Jedini problem je cijena samog procesora, što sam napomenuo valjda deset puta i nema šanse da ga toliko platom jer mi nije nikakav sila, ali i dalje smo naivni neiskusni fanbojevi koji gledaju AMD ( Duron, Barton, Athlon 64, Athlon X2, FX 8320 bivši procesori) kao sredstvo spuštanja cijene našem omiljenom Intelu.
Što da gledam 6/12 kod konkurencije za 2600 kn kojem je ovaj 11400f puhao za vratom od 1280 kn? Ne dam, isto kao što ne dam ni ovim lihvarima ak ne spuste cijene. Za mene je to jednaka banda. U stvari ja ništa ni ne kupujem, pričam tek toliko da pričam, komp mi
sve vrti a na korak sam da odem prednaručiti PS5 čito iz dosade i radoznalosti pa kad dođe dobro dođe. Brijem da tako razmišlja i velika većina kad pogleda cijene komponenta.