Citiraj:
Autor the-rider
|
Citiraj:
Autor c-shadow
Lišće obavezno. Ja sam našao par trulih komada koji su zaobišli filter i srećom zastali u kućištu. Provjeri opet, da ti nije zaštopalo odvode za vodu pa sad imaš bazen koji se prelijeva u kabinu.
Zamoli mehaničara kad voziš auto na servis da ti provjeri odvod klime.
Ili kad bude toplije, napravi đir s klimom na max, stani i čekaj malo na mjestu pa provjeri ispod auta - morala bi se pojaviti nekakva lokvica vode.
|
Oprao na kraju klimu i sad ce biti 2-3 tjedna od ciscenja. Puno bolje, ali nije dobro kao sto je bilo prije... Par dojmova:
Nema lisca u kanalima - sve cisto. Odvod pisa vodu, pogotovo kad je vani vlaga, potocic - ne moze bolje.
Roknuo prvo Zep foam coil pjenu cijevcicom kroz ulaz zraka iza filtera. Nadam se da je bar neki dio pjene uspio zavrsiti po isparivacu jer fizicki ne vidim unutra. To se sve pola sata tunkalo i krckalo.
Kad je to sve odradilo, roknuo sam i ovaj loctite sprej u kabinu na recirkulaciju. Par dana je blago mirisalo na eukaliptus i isparilo - vrhunski, ne podnosim te jake mirise.
Promjenio filter zraka (uvijek isti, mann s ugljikom).
Nakon 10+ godina nesmrdenja iz klime, sad sam i sluzbeno clan kluba smrdljivih klima

Klima je naravno dobila onaj smek na vodu kod prvog paljenja prvih pola minute i onda prestane smrditi. Kad je vani suho/bura onda ne zasmrdi. Tjesi me samo sto ne smrdi u radu kao prije tretmana. I dalje stojim pri tome da sam sve sjebao tim lidl boricem. Nadam se da ce ovakvo stanje barem neko vrijeme trajati jer ako svakih x mj budem morao ponavljati tretman ima da ga zbilja gurnem u potok.