Citiraj:
Autor Pentel33
Nitko se u Norveškoj ne buni, to je bilo davnih dana, sad ima više EV auta pa se može bunit jedino manjina koja će također uskoro prijeći na struju 
Također dosta tih pogodnosti je i ukinuto nekoliko godina unazad, kao npr. besplatan parking, porezne olakšice, zapravo sve... Čitaš stare podatke.
Reći iz jedne zaostale hrvatske da norvežani nisu normalni je izjava godine 
|
Znam da je dosta toga ukinuto, ali sam zelio iznijeti kako je Norveska postala #1 po broju EV/stanovniku... Nema to veze sa naftom, vec samo sa isplativoscu i povlasticama...
A ako ne znas kako Norvezani zive i koliko strogo prate zakone, jbg, tu ti ne mogu pomoci... Imam gore familiju, frendove, neki su i rodjeni gore... Cuo sam svasta od njih... Npr. frendicu kaznili jer na praznoj preglednoj cesti usred nicega nije stala na STOP znak kada se spajala na glavnu cestu, nakon 100m su ju docekali policajci i naplatili parsto eura (u krunama) kazne uz naznaku da je prosla na krizanju sa STOP znakom brzinom od 3km/h... I ima jos brdo takvih primjera... Po pitanju voznje po ogranicenjima, tu su jos gori od Slovenaca...
Onako, Norveska je u mojoj glavi kao zlatni kavez... OK se zivi, al jedino ako zivis po suludo strogim pravilima... Hrvatska je zadnja rupa na svirali, ali barem se normalno zivi...