Tema: Automobili
View Single Post
Staro 05.05.2021., 12:47   #54789
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Pentel33 Pregled postova
Da je to put kojim treba ići onda bi proizvođači išli njime, pošto ne idu, nitko od njih, onda ispada da su tisuće njihovih stručnjaka, inženjera i analitičara blesavi i ne znaju kakve aute trebaju praviti ali zato ti znaš.
Gle, ako zelis pratiti vecinu, be my guest... Tako su milijuni tamo krajem 30ih godina proslog stoljeca pratili nekog brku sto prica gluposti pa je bilo sto je bilo... Danas pak imamo brdo 'influencera' koji kazu da se ne treba cijepiti zbog XYZ razloga... To sto netko nesto kaze javno, ne znaci da je u pravu... Treba nekad razmisljati i svojom glavom, znas?

Sto mislis da je Tesla od svojih investicija i prodaje vozila izgradio tvornice i punjace po USA? Pa u tu firmu su uletile milijarde drzavnih poticaja... Musk je jedan bullshit artist, IMO... Lik koji je sposoban smuljat politicare da mu daju milijarde... A to sto Tesla na burzi vrijedi kolko vrijedi je samo znak da se hrpa ljudi kocka sa svojim novcima, a ne da firma stvarno tolko i vrijedi... Pa P/E dionica Tesle je preko 1000 (?!!!), dok je taj pokazatelj u prosjeku 13-15 kod normalnih firmi... Tesla je veca kladionica od kriptovaluta...

Dakle, ukratko - tisuce strucnjaka, inzenjera i analiticara nisu blesavi ljudi, nego jednostavno ljudi koji rade svoj posao i pricaju sto im se kaze... Taj posao im netko dodjeljuje... Nisu oni odlucili da su punjaci super stvar, nego netko puno vise od njih u hijerarhiji...

Jos samo nesto - Nikola Tesla je osmislio bezicni prijenos energije na velike udaljenosti, no u tome ga je zaustavio tko? ................... Onaj tko je zelio prodavati bakar i tko je zelio naplacivati proizvedenu elektricnu energiju na jednostavan nacin, a usput raskopavajuci pola grada... Ring a bell?

Neda mi se vise gubit vrijeme na ovu diskusiju (za koji mjesec se mozda opet ukljucim) - za razliku od tebe, iznio sam svoje misljenje, dao sam prijedlog, pokusao objasniti zasto je bolji koncept kada se baterije mijenjaju u odnosu na koncept kada se baterije pune... Ti si se samo ko pijan plota drzao teze da su pametniji od nas odredili u kojem smjeru ce ici industrija EV vozila...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4