Tema: Automobili
View Single Post
Staro 05.05.2021., 11:42   #54785
GoGzS
Premium

GoGzS's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Ovaj prvi dio mi nije jasan... Zasto bi cekao da se baterija napuni ako vec postoji skladiste sa XYZ baterija koje cekaju da ih se ugradi u vozilo?

Sto se tice drugog dijela, mislim da si isto malo omasio ceo fudbal... Evo cisto primjer...

[/IMG]
Pa pogledaj u onom videu koji sam linkao kako to izgleda IRL, 5-6 NIO-a cekaju u redu jer se sve 70 kWh baterije pune, i lik koji snima i ima 100 kWH bateriju ima srece sto su svi ostali kupili slabiji kapacitet i bas u tom swap station-u je bila jedna puna 100 kWh, inace bi stao iza ovih u red i cekao da se 70 kWh baterije napune.

A sto se tice ove slike sa baterijama za kucanske aparate i gluposti. Da, na slici je 10 standardiziranih vrsta baterija. Pogledaj video i pogledaj koliko ukupno baterija jedan swap station ima (hint, ima manje od 10). A sad zamisli da od svake vrste baterije (vrsta as in, oblik, ovo sto si nakacio sliku household batterija) moras skladistiti po par komada i to raznih kapaciteta (kao u slucaju NIO-a, 70 vs 100 kWh). Swap station velicine peveca, a ulaze jedan po jedan. Cak i da su sve baterije dostupne, a ti si 5. u redu, to ti je cekanje od sat vremena na ovom swap stationu iz videa.

Daleko je to jos od toga da bi ja rekao da to funkcionira.
GoGzS je offline   Reply With Quote