View Single Post
Staro 04.05.2021., 00:40   #3
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Evo ja sam došao do kraja posta da bi dobio cijeli pregled
Slike nisam vidio jer me na kompu hebe imagur govno (mogu vidit na mobu al je onda gnjavaža veličina).

U globalu hebe AC86U,
vidio sam da spominje / prijavljuje Dual WAN > zar nebi trebala biti samo jedna (Internet) konekcija ?
Možda po defaultu ima predefinirano još nešto kao IpTv, ako ima provjeriti da je ugašeno (kao i sve šta ti ne treba).

U 3g/4g mrežama se forsira TCP/IP v6 radi br. potencijalnog br. klijenata,
međutim određeni uređaji dan - danas imaju problema sa njim > probaj pogasiti gdje god vidiš TCP/IP v6.
Ako se nakon toga ne može spojiti (dobiti Internet) onda ga vrati.

Za test bi trebao ostaviti aktivno spojeno samo bitne uređaje (komp, laptop(e) i mobitele) a sve nevažno kao IoT igračke pogasiti ili odspojiti.
Znam da ćeš me za ovo poslati *** khm *** ali nekako moraš odraditi eliminiranje potencijalnog problema.

Na kraju (dok ne nađeš razlog ili bolje rješenje) a i tako se već nalaziš iza CGNAT - a, tako se kao ne radi ali vrijedi probati:
- B818 kao ruter, ugasiš mu WiFi, ostaviš mu DHCP Server (i tako će mu se javljati samo 1 klijent)
- stavi i AC86U u router mode
- obavezno neka je Lan strana AC86U u odvojenom mrežnom segmentu
- složiš routing i QoS pravila

EDIT: I ovo šta spominje kolega, nakon koliko vremena se pojavljuje ta "greška" (vjerojatno nema neko pravilo ali jeli to svaki drugi dan ili nakon xy dana) ?

Toliko za sada
Nikky je offline   Reply With Quote