Citiraj:
Autor geronimo_2
sta klasicno ides na uplatu u stranoj valuti i tam izaberes tekuci (drugo ni nemas ne).
naknada?
to bi mi i bilo realno da se moze kad smo u EU, al nisam nikad jos probao obzirom da imam devizni pa uvjek njega koristim.
|
Idem na međunarodni nalog, odaberem da mi tereti tekući račun, odaberem valutu EUR i unesem potrebne podatke. Koristi se "Prodajni za devize" tečaj EUR-a s tečajne liste banke. Naknada za transakciju je 2kn.
Uplaćivao u DE (Kraken) i UK (Binance), sve potpuno isto, naknada ista. Radio s dvije banke Erste i HPB.
Citiraj:
Autor D1viry
Meni je fee za prebacivanje eura sa binance na tekući bio 1%. Nedavno prebacio.
|
Naknada ti može biti ista kao da prebacuješ novce unutar RH s jedne banke na drugu u HRK. Kod većine banaka je to 2kn za fizičke osobe. Sve preko toga su te negdje nasankali.
Naravno to ne vrijedi za kupovinu crypta karticom, nego samo za SEPA transfer. Za sada niti jedna burza nema naknadu za "fiat depozit" iako se Binance prijeti. Ali je već treći puta odgađa (najnovija odgoda je do 31. 7. 2021.).
Citiraj:
Autor Ante697
Da prebacujem na desktop pbzu ali sam iz ne znam kojeg razloga mjenjao SHA djeljenje troskova pa to nije SEPA nalog  za 2,25kn, a onih 90 kn ce mi vratit
Proslo je maloprije nadam se, sad cekam da sjedne na binance. Koliko mu treba cca?
|
Računaj jedno 2-3 sata ako je banka poslala novce. Erste npr. uvijek krade jedan dan, i šalje tek sljedeći radni dan od kada si zadao nalog.