Jasno je meni sta ti pricas (premda si sad poveco sa 80-100k na 150k tj. zasto bi isao mjenjati na 80-100k ako je lifetime 150k, zasto ne na 140k recimo, cemu skratiti interval za 40-50k, to je nekome 3 godine vozanja nekome godinu

?) .
Ali opcenito gledaj to sa stajalista kupca koji ode u BMW i kupi novi auto tamo i u servisnim intervalima nema tog servisa (ono kad ima das kljuc i stave ga u citac i kazu sta sve treba radit pa naprave ponudu).
Znaci kupis novi za posao i uzmes 5 godina garanciju sa ukljucenim servisima i deres godisnje 40-50-60k km i eto te unutar garancije vozila na 200-250k a "lifetime" mjenjaca je vec prosao ? Znaci BMW sam kaze da ga netreba servisirat ili su tog korisnika "namjerno" zeznuli pa da mu crkne mjenjac van garancije

?
Recimo firma gdje sam prije radio shef je kupio Mazdu 6 diesela i radio godisnje 85-100k (95% po HR znaci samo satanci i obilazak terena). Znaci nije to nista nevidjeno za poslovni auto.
Auto je za 5 i nesto sitno godina imao 467k km (neznam jel auto jos ziv, otiso sam iz firme ali 70% toga je ostvarneo na autoputu).
Nece prosjecni kupac BMWa (ili bilo kojeg novog vozila) ici istrazivati tko je tocno proizvodjac kojeg djela na autu pa ce naletiti na ZF manuale i tamo procitati.
Taj ZF manual nece dobiti sa autom, dobit ce BMWovu knjigu i to je to. Hrpu stvari na samom vozilu ne pravi BMW nego kupuju gotov dio od nekog dobavljaca i ako sam proizvodjac auta nije naveo taj interval naranvo da korisnik nema potrebe/pojma da kao treba ici traziti manual od njihovog dobavljaca da provjeri jesu oni dobro rekli... mislim zasto bi to radio..