Citiraj:
Autor Lewis
Jasno je meni sta ti pricas (premda si sad poveco sa 80-100k na 150k tj. zasto bi isao mjenjati na 80-100k ako je lifetime 150k, zasto ne na 140k recimo, cemu skratiti interval za 40-50k, to je nekome 3 godine vozanja nekome godinu  ?) .
|
Ti si uvijek tako doslovan ili?
Sam dokument ti kaze da ovisi o prirodi koristenja vozila i da moze ici i na 80k pa na vise ali ne, evo tebi i dalje nije jasno.

Nije ti jasno da ovisno o tome da li vuces teret, kakav je teren, vozis li konstantno kratke rute gradom ili duge autocestom rezultira korekcijom intervala.
Hoces li i ulje u motoru isto tako drzat 30k bez obzira na uvijete rada motora i prirodu koristenja ili ces korigirat interval ovisno o raznim faktorima?
Ali ok, nek je po tvome, lifetime je.
Citiraj:
Autor Lewis
Ali opcenito gledaj to sa stajalista kupca koji ode u BMW i kupi novi auto tamo i u servisnim intervalima nema tog servisa (ono kad ima das kljuc i stave ga u citac i kazu sta sve treba radit pa naprave ponudu).
|
Opcenito, sa stajalista kupca preventivni servisi su nepoznanica i oni voze auto dok se nesto ne razaspe i auto stane. Uvjerio se u to mnogo puta.
Citiraj:
Autor Lewis
Znaci kupis novi za posao i uzmes 5 godina garanciju sa ukljucenim servisima i deres godisnje 40-50-60k km i eto te unutar garancije vozila na 200-250k a "lifetime" mjenjaca je vec prosao ? Znaci BMW sam kaze da ga netreba servisirat ili su tog korisnika "namjerno" zeznuli pa da mu crkne mjenjac van garancije  ?
|
Jos nisam vidio niti jedan BMW a niti neki drugi brand koji daje 200-250k km garanciju na motor i prijenos.
Najblize tome sto osobno znam nudi Mazda sa svojim Unlimited drivetrain warranty programom ali samo u prve tri godine.
Citiraj:
Autor Lewis
Recimo firma gdje sam prije radio shef je kupio Mazdu 6 diesela i radio godisnje 85-100k (95% po HR znaci samo satanci i obilazak terena). Znaci nije to nista nevidjeno za poslovni auto.
Auto je za 5 i nesto sitno godina imao 467k km (neznam jel auto jos ziv, otiso sam iz firme ali 70% toga je ostvarneo na autoputu).
|
Da i?
Koliko mi je poznato prosjek po kojem se obicno vode je 20k km godisnje.
To je ujedno i neki default kad kupis nov auto kako za intervale servisa tako cak i za uvjete recimo leasa. Naravno moze ici gore ali onda imas wear and tear korekcije.
Citiraj:
Autor Lewis
Taj ZF manual nece dobiti sa autom, dobit ce BMWovu knjigu i to je to. Hrpu stvari na samom vozilu ne pravi BMW nego kupuju gotov dio od nekog dobavljaca i ako sam proizvodjac auta nije naveo taj interval naranvo da korisnik nema potrebe/pojma da kao treba ici traziti manual od njihovog dobavljaca da provjeri jesu oni dobro rekli... mislim zasto bi to radio..
|
Ti ne, ovlastena osoba u servisu i te kako zna te stvari.
Jesi ti dobio ISTA dijagnostiku na CD-u kad si kupio auto? Nisi.
Na kraju par puta ti je linkan dokument samog proizvodaca ali ti se i dalje boris. Mislim meni tak svejedno. Ali kako si rekao, to nije birtijska spika niti je netko to izmislio, sluzbeni dokument postoji.
Da se vratim na analogiju, mjenjas li tekucinu u servo sistemu? Mjenjas li tekucinu u diferencijalu? Zasto? Primjetis li razliku kad promjenis tekucinu u servo sustavu?
Citiraj:
Autor pci_e3x
Cek, ovo u eteb je E90 LCI sa NA 3.0i? Ja cijelo vrijeme kontam da je 3.0i bio samo u pre-LCI modelima u NA izvedbi.
|
Pre LCI, 2006.
Samo ima foliju preko.
Da, LCI nije dolazio kao 330i vec samo kao 328i.
Inace dosta ekipe zna radit konverziju na LCI jer sve pase, kompletna hauba, branici sve pase jer su linije elemenata iste. Naravno moras kupit LCI svjetla.