View Single Post
Staro 22.04.2021., 16:27   #3897
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor Alien_200581 Pregled postova
...OC je sasvim legitiman aspekt zabave sa hw-om, ali sumnjam da je Trekkiev cilj "spaliti karticu iz objesti", mislim da ga više zanima how far can it go. Njegove zgode sa TNT2 su mi bile do sada jako zabavne
Upravo ovo... Clockao sam TNT2 do samog kraja, došao do artefakata na ekranu i onda je stavio na stabilnih 166/200MHz

No harm done, kartica je i dalje full ispravna, a kroz mjesec-dva (ovisno o HP) bude dobila i novo hlađenje, puno bolje nego što je imala tvorničko. Ali opet, odrađeno kako treba ... bez nekakvog super ljepila, i/ili plastičnih vezica

Ja sam samo rekao da AKO krepa, krepa. Što se može, sve u životu prije ili kasnije bude krepalo, pa ako se dogodi - dogodi se. Ne, nije mi pretjerano stalo jer uvijek bude bila neka druga, a i nije raritet kakav se nigdje drugdje ne bi mogao pronaći. U stvari, pokazalo se da kolega Roy ima istu takvu, V3800 grafičku, potpuno istu mojoj. Ali sam isto tako poduzeo sve mjere da se to NE dogodi.

Citiraj:
Autor stef Pregled postova
@Alien
Ovo sam iskopao, ne znam jel si već naišao na to:
http://toogam.com/software/archive/d...ici/nv8269.php
Zanimljivo, baš sam neki dan "hakirao" Win 98 registry, i dodao "CoolBits" entry, za ForceWare (Detonator) drivere.

Naime, "CoolBits" omogućuje overclock direktno kroz nVidia driver, bez potrebe za 3. stranom poput Asus Smart Doctor-a i/ili Riva Tunera. Opcija je inače skrivena, ali ju je moguće pozvati kroz Registry, i može joj se pristupiti kroz display properties.
  Reply With Quote