Citiraj:
Autor Manuel Calavera
Protiv sam.
Da se razumijemo i FIFA i UEFA su govna svjecke klase, no sam koncept super lige je debilan. To će samo srozati kvalitetu nogometa. Znači nema ispadanja, koliko god da si loš, loša ekipa, forma, treneri, atmosfera, igranje preko kurca - unutra si jer eto veliki si klub.
Pa neki od tih klubova tipa Milan i Arsenal su u stanju ako im je loša sezona biti deveti u vlastitom prvenstvu. Nema leichester, wolsfburg, lille i sl. iznenađenja. U nogometu postoji samo sada, jel jesi il nisi, ako ti je pristup u kurcu natamburat će te inače tri ranga slabiji klub (npr. dinamo totač itd.)
Također zašto netko misli da je real-barca 10 puta u sezoni dobra ideja? Rivalstvo i naboj će se samo istrošiti, neće to više imati taj značaj. Ako to stvarno zaživi nogomet će otići u 3pm
|
Ja sam protiv zbog razdvajanja liga jer sam mišljenja da bi bilo bolje da se našlo rješenje u kojem će ovako nešto funkcionirati kao LP.
Zašto bi zatvorena liga donijela slabu kvalitetu tim klubovima? Pa tu su top klubovi koji će igrati samo s top klubovima. nema ništa na pola gasa. A ostali će opet u LP i EL igrati bliže "svojoj razini". Ali ponavljam, radije bih da do razdvajanja nije došlo, EUFA je regairala prekasno i preslabo.
Pa zar se nije i ovdje žalilo dok je tema bila otvorena, koji q će Dinamo i slični u LP kad su ga svi gazili s 5-6 golova? Koga zanima gledati takve tekme? Pa i navijači Dnama su ga radije htjeli gledati u EL nego tamo gdje veliki pišaju po njemu. I HNL je išao na smanjivanje klubova u prvoj ligi i koncentraciju kvalitete, i imalo je smisla.
S ekonomskog stanovišta, to itekako ima smisla. A budimo realni, i taj aspekt je jako bitan, ne samo sportski. Bez love nema vrhunskog sporta. Svi pljuju po američkom modelu, ali on je puno stabilniji i transparetniji, rekli bismo čišći. Šta su svi zaboravili kakva mafija sjedi u EUFAi i FIFAi i kakvim smo sve aferama svjedočili?
I ne vidim da je to amerima srezalo kvalitetu sporta, a s druge strane klubovi imaju financijsku stabilnost i ravnopravnu raspodjelu novca. Tko imalo razumije ekonomiju zna koliko je financijska stabilnost važna, pogotovo u vrijeme pandemije, i kada ne znamo kad će se stvari koliko toliko vratiti u nromalu. Moguće da neće još godinama.
Ja bih bio najsretniji da se nađe kompromisno rješenje koje će zadovoljiti sve strane, u jednom natjecanju, LP kao i do sada, ali bojim se da ništa od toga.