Tema: Automobili
View Single Post
Staro 20.04.2021., 00:45   #54451
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Oko ovoga se mislim jedino ne slažemo (što je OK ) . Ja mislim da je razlika najboljih zimskih guma (uzmimo Conti WinterContact 860) i najboljih all season na snijegu minimalna, na ledu osjetna (CC+ na umu, ostale su na zimskoj smjesi i nisu toliko ugrožene), ali nikako velike. Ne mogu baš svi testovi biti u krivu.
Opet, ovo mala/velika razlika je diskutabilno naravno i dosta osobno. Opet, moje mišljenje jest da je velika razlika ona koja će spasiti nekoga od čovjekove gluposti (npr. zakašnjela reakcija od pola sekunde-sekundu jer se tipka po mobitelu pri 60kmh što je 8-16m u sekundi na kočenju). A mala razlika je meni kad se to radi o 5-10% razlike. Da, nekad pola dužine auta ili dužina auta će spasiti nekome koljena, ali, to je mali postotak naprema praćenju prometa dok voziš, a nisi ometan.

Sad, da mi pričamo o high performance gumama i stotinkama na trkačoj stazi, OK. 10% je ogromna razlika. Tu pričamo o 95% populacije koja se vozi 10-20kmh iznad dopuštenog i gumama koje rade 40-60 000km dok se ne potroše. 10% je mala razlika.

EDIT:
Meni su se uvijek sviđali review-i i testovi onih mađara što su radili testove gdje si imao jasno parametre određene (temperature pri kojima su testirane gume) i neke fora testove tipa koliko utječe istrošenost na performanse gumi). I sam TyreReviews je imao slične testove.
Vjeruj mi razlike su osjetne kod prelazaka preko nakupina snijega.

I dalje tvrdim da je CC odlicna guma za vecinu ljudi.
Ali razlike postoje, u tim slucajevima kada se prestrojavas ili bocno parkiras.
CC puno lakse zapliva, ali je i dalje puuno bolji od obicne ljetne, s kojom je to iznimno veliki pothvat, bocno se parkirat preko 20cm nakupina snijega.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Elven je offline   Reply With Quote