View Single Post
Staro 19.04.2021., 16:53   #3827
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor Overclock Pregled postova
@Milentije
Provokacije?

@Trekkie
Ma u ZG ima, ja bi to htel lokalno danas nabaviti, pa bi sutra beta verzija scarta bila gotova, nema zajebancije
"Now these points of data make a beautiful line, and we're out of beta we're releasing on time, so I'm glad I got burned, think of all the things we learned for the people who are ... Still Alive!"

Nego, mali update sa bench testovima ali i samim hardverom...
Stavio sam još jednu, treću 128mb RAM pločicu. Netko je jednom rekao nikad dovoljno memorije, pa sam si mislio "zašto ne", iako da budem iskren ne vidim neku veliku razliku u odnosu na prije, pa je možda čak i izvadim sljedeći put kad otvaram case. Pa da onda ili ostane 2x identičnih 128 ILI 2x 2, odnosno 2 para istih pločica (i da bude 512mb total), bez raznih kombinacija RAM čipova što otvara put prema raznim problemima.

A evo i modane TNT2... Vidi se da je novi vent deblji, iako je aluminijska podloga, radijator (za sad, barem) ostao isti, originalni.

Asus P3B-F matična koju ovdje imam je AGP 2x, sa procesorom od ispod 1GHz. Pa me zanimalo ... čisto iz znatiželje kako bi se GeForce4 4200 snašla u ovoj mašini, i kakv bi bio score na bench testu.

Nažalost, bio sam dovoljno blesav da napravim test, maknem karticu i izbrišem rezultate, ali ono što sam vidio je definitivno zanimljivo. Oko 7,000 bodova u 3DMark 2000. Međutim, ista je grafička osvojila "samo" 5,883 bodova u 3DMark 99, dok je ista grafička na Athlonu XP osvojila PUNO više. Ali sama činjenica da imam razliku od 2000 bodova između "99" & "2000" verzije, i to u korist NOVIJEG 3DMark 2000 mi govori da je ovdje neki softverski problem u pitanju, gdje "99" ne čita dobro parametre kartice i rezultate testiranja.

Iskreno, čak sam mislio ostaviti Ti4200 unutra, ali nažalost zbog neobičnog dizajna na kartici (ViVo sučelja, ali i DVI konektora) VGA je pomaknut skroz u stranu i na Adison kućištu nije potpuno pristupačno. Pa kao rezultat toga VGA konektor od Voodoo2 kabela stvara veliki pritisak i stoji nakošeno, stvarajući pritisak ne samo na kontaktne pinove i grafičku, već i na sam konektor. Bilo kako bilo, rekao bih da je P3B-F definitivno sposoban za nešto jače, pa razmišljam o opcijama poput Radeona 9500 i/ili alternativne Ti4200 sa konektorom bliže sredini.

Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 19.04.2021. u 17:42.
  Reply With Quote