Proslo ljeto me nazovu iz telekoma da je dostupna optika i da li bi htio. Kazu po istoj cijeni i istim uvjetima kao sto sad imam, samo me prebace, kad je tako posaljem zahtjev za optikom. Nisam bio pod ugovorom.
Zatim su u 10.mjesecu trazili da ugovorim na 24 mjeseca prije nego krenu radovi za spajanje optike. Sklopim ugovor, ali zatrazim cijenu iz posebnih ponuda, i nakon natezanja odobre je (kazem im ili tako ili nista od ugovora, idem kod drugoga). Pitam hoce to vrijedit za prebacivanje na optiku, kazu da hoce.
Ericsson je odradio radove pred par mjeseci, izbusio, doveo zicu u stan, samo jos HT mora spojit modem, ali od tada nista.
Nazovem telekom i oni kazu ako zelite da vas spojimo na optiku morate sklopit novi ugovor 24 mj, sa pocetkom trajanja od dana spajanja na optiku, i to po vecoj cijeni za optiku. Znaci nista ova postojeca cijena iz posebnih ponuda.
Sad im ne mogu reci da cu otic kod drugog jer jos imam 18 mjeseci ugovora, a ne zele me spojit na optiku po postojecem ugovoru i postojecoj cijeni.
To da su mi ponudili prebacivanje pod istim uvjetima i sa istim ugovorom nemam napismeno. Imam napismeno cijenu koju sam dobio, ali tu ne pise (sto su operateri tvrdili) da ce vrijedit u slucaju prebacivanja na optiku.
Iz principa ne zelim novi ugovor i novu cijenu, i dok je tako mogu gledati u stanu kanalicu za optiku dok sam do daljnjeg na bakru (ili bar iducih 18 mjeseci).
Lijepo su me namagarcili.