Tema: Automobili
View Single Post
Staro 19.04.2021., 12:59   #54447
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Ha-ha
Ako ga i ima, jako je blag i vrlo brzo nakon ciscenja klime sam mogao nastaviti zivjeti u toj prostoriji. Iskreno, ne sjecam se kako mirise. Za razliku od Klimasepta koji cijeli dan pusta deodorirani miris koji mi se uvuce u mozak. Ne treba mi nikakav miris
Meni se učinio kao dosta jak miris, ali je relativno brzo ispario iz auta.
Za ovo tvoje čini mi se jako malo vjerojatno da je od mirisnog borića. Prije će biti da ti se miris klime razvijao neko vrijeme, nisi skužio i sad si odjednom primijetio.
Vidi da li ima nekoga u blizini da radi čišćenje ozonom. Počistiš koliko možeš ovom kemijom, pričakaš malo da se to sve izlufta i ako ne bude bolje, vozi na taj ozon.

Citiraj:
Kad kazes isprati, mislis na ispiranje kondenzatom (pustiti da klima radi) ili fizicki vodom? Pjenu nisam jos koristio u vecoj kolicini na kucnoj klimi pa ne znam kako se ponasa.
https://www.zep.co.uk/product/produc...t_code=EU73104

Tu piše da se ispire, osim u ljetu kad bi kondenzat to trebao napraviti.
Računaj da ti sad nije velika vlaga u zraku, kondenzata je malo i ako ne čekaš ljeto, dugo će se ispirati.
Ja sam isprao i unutarnju jedinicu kućne klime i na autu. Ustvari sam na kućnoj najprije usisao usisivačem i onim četka nastavkom, nakon otapanja coil cleanerom roknuo parnim čistačem po tome i izašlo je sve van
Na vanjskoj jedinici nije mi se baš pokazao nešto taj coil cleaner, ali tamo sam isprao hladnom vodom.
Ako kupuješ te sprejeve, imaš još jedan, neki ZEP Venture koji je kombinacija oba ova koje si naveo. Onaj zepynamic je ustvari samo dezodorans, a coil cleaner je baš jaka pjena za čistiti.

Citiraj:
U medjuvremenu sam uzeo novi filter kabine, ekstra sprej za klimu. Filter je u prostoru motora ispod sajbe, nadam se da ce biti lakse pristupiti isparivacu iz tog smjera. Iz kabine nema (lakog) servisnog pristupa osim kopanjem kroz konzolu ili pjenom kroz srednje otvore (makar moram jos utvrditi je li to efikasan nacin).
Spomenuo sam kabinu jer dosta auta to ima tamo, naročito novijih. Ženin clio isto ima ispod šajbe i tu je relativno dostupno. Usisao lišće, coil cleaner, ispiranje, sušenje, onda onaj zepynamic našpricao, zatvorio otvor bez filtera i pustio na recirkulaciju da vrti po autu. Nakon toga sve otvorio da se dobro prozrači. Mislim da ne može bolje od toga.
To je bilo prošle godine prije sezone. Do kraja sezone se opet počela osjećati klima, kod paljenja i gašenja. Jbg, sad tražim neko drugo rješenje.

Citiraj:
Prije zime sam ocistio kanale ispod sajbe od lisca (budem opet). Nisam nikada gledao cijev od kondenzata jer doma nemam bas neke uvjete za zavlacenje pod auto (+ imam poklopac pod motorom). Trebao bi utvrditi da kondenzat uredno curi. Srecom mokrih tepiha nema.
Lišće obavezno. Ja sam našao par trulih komada koji su zaobišli filter i srećom zastali u kućištu. Provjeri opet, da ti nije zaštopalo odvode za vodu pa sad imaš bazen koji se prelijeva u kabinu.
Zamoli mehaničara kad voziš auto na servis da ti provjeri odvod klime.
Ili kad bude toplije, napravi đir s klimom na max, stani i čekaj malo na mjestu pa provjeri ispod auta - morala bi se pojaviti nekakva lokvica vode.
c-shadow je offline   Reply With Quote