Tema: Automobili
View Single Post
Staro 19.04.2021., 12:00   #54441
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Kako to misliš bez mirisa?
A da napraviš PCR test?
Ha-ha
Ako ga i ima, jako je blag i vrlo brzo nakon ciscenja klime sam mogao nastaviti zivjeti u toj prostoriji. Iskreno, ne sjecam se kako mirise. Za razliku od Klimasepta koji cijeli dan pusta deodorirani miris koji mi se uvuce u mozak. Ne treba mi nikakav miris

Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
ok, sad bez zafrkancije.
Koristio sam oba i na kućnoj klimi (vanjska i unutarnja) i na autu.
Ali ja sam raskopao tako da sam uspio doći do isparivača jer je isti unutar motornog prostora.
Oba su spreja najbolje rade kod direktne aplikacije na isparivač. Pjena se mora isprati, a za ovaj prvi je malo nejasno, negdje piše da, negdje ne.
Na autu skini filter zraka kabine, nađi gdje je poklopac i isti je obično direktno uz isparivač pa ti je to najbliže što možeš doći. Imam i ja jedan takav auto doma, isparivač je dolje kod nogu između vozača i suvozača i za filter promijeniti treba pola armature skinuti.
Kad kazes isprati, mislis na ispiranje kondenzatom (pustiti da klima radi) ili fizicki vodom? Pjenu nisam jos koristio u vecoj kolicini na kucnoj klimi pa ne znam kako se ponasa.

U medjuvremenu sam uzeo novi filter kabine, ekstra sprej za klimu. Filter je u prostoru motora ispod sajbe, nadam se da ce biti lakse pristupiti isparivacu iz tog smjera. Iz kabine nema (lakog) servisnog pristupa osim kopanjem kroz konzolu ili pjenom kroz srednje otvore (makar moram jos utvrditi je li to efikasan nacin).

Prije zime sam ocistio kanale ispod sajbe od lisca (budem opet). Nisam nikada gledao cijev od kondenzata jer doma nemam bas neke uvjete za zavlacenje pod auto (+ imam poklopac pod motorom). Trebao bi utvrditi da kondenzat uredno curi. Srecom mokrih tepiha nema.