18.04.2021., 22:57
|
|
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
Citiraj:
Autor Bullet1
Jučer se vozim autocestom i nakon dvjestotinjak km Mečka na uzbrdici ne vuče tj. ne prima gas. Stanem na sljedećem odmorištu, izgasim, popijem kavu i sljedećih 200km nisam imao takve probleme. Danas pređem 20ak km magistralom i opet mi se isto dogodi. Stanem, izgasim, upalim i problem nestane.
Prije mjesec dana su mijenjani svi filteri i ulje (i servo pumpa volana ako je bitno).
Odakle početi sa istragom što bi moglo biti? Kvačilo, turbina, nešto treće?
Radi se o W203 (C220 150ks)
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
|
Rekao bih da ti turbina ide u safe mode. Kad ti se to dogodi, onda neće preko određene brzine i recimo od 100km/h do 120km/h mu treba tri dana, a preko toga ni neće. S obzirom na 150ks, moguće da kod tebe ide i malo više od 120. Ali isto bi ti trebao ići ko krepana mačka i na ravnom. Meni se slično događalo, super je radilo do nekih 70-90 km/h, onda ode u safe mode. Nakon nekog vremena se to počelo događati sve češće pa već i na 60ak km/h. 95% sam siguran ako je turbina i ima takve simptome da je prljava zbog lošeg goriva, a to se riješi čišćenjem u servisu. Ja sam za 1,9 TDI 74kW čišćenje platio 200kn, iako mi je jedan drugi servis za istu stvar tražio 600kn.
|