Citiraj:
Autor Trekkie4
Da, ajde dečki više informacija ... gdje nabavljate takve raritete po smiješnim cijenama?!
Vezano za Asus grafičku/zvučnu ... znao sam da postoje, čuo sam za te modele ali ih nisam NIKADA vidio niti imao. Dakle, ovo ide u istu grupu sa štrumpfovima, vilenjacima i jednorozima.
|
Kao sto smo ti vec rekli, na Aukcije.hr

Iako cim više to spominjemo to ce vas više biti tamo pa nebuju vise tak masne prilike kao prije (tipa ko prošle godine kad sam kupio xi-fi za 25kuna kao jedini bider lol). Povremeno bacis oko i ispliva svasta zgodno. Ja isto nikad nisam znao da postoji ovakav kombo i spremao sam se potegnut do 50 kuna cisto jer mi je izgledala kaftica full fora. Ali s obzirom da Roy ima i ploču sa tim bizarnim slotom ofc da sam mu passao
Meanwhile... Jucer i danas sam se igrao sa dijelom svoje AGP kolekcije. Bilo je i nekih iznenađenja i bizarnosti ali idemo redom.
Doletila su mi nedavno od kolege sa foruma 2 sado mazo crna rolanca, pa sam malo doradio unutašnjost i pohitao van široke kablove, sada unutra zgleda kao u leglu zmija
U igrama su sudjelovale ove 3 natjecateljice

ti4200, fx 5700 i misteriozna 9550 (za koju se cini da je nesto drugo ali doci cemo do toga). Tj. da budemo tocni tu je bila i 6600gt agp koju sam htio upiknuti na kraju cisto da vidim kakav abnormalni skor ce natuci u 3dmarku ali zanimljivo ona jedina nije radila

Tj radila je na nacin da je davala crnu sliku, komp bi se uredno zbutao preko biosa bez piskova ili iceg drugo, i cuo sam kako su se win zloudali i sve je zgledalo normalno osim dijela kaj je monitor bio "nah, ne prikazujem sliku, gtfo

". Nju moram probati naknadno u drugom kompu sa drugim monitorom i drugim kablom i bla bla... Ugl. sa tom pricom se budem zabavljao nekom drugom prilikom, zasad sam ju stešao nazad u kutiju jer je to tak i tak (po meni) nije kartica za w98 pa je low prio na listi
ti4200 je išla prva i lagano potukla fx 5700 ali po meni ništa drastično, ingame performanse su im dobre i jednoj i drugoj za moje potrebe s tim da fx vuce i dx9 a sa tim onda i nglide i ostale wrappere. I to imam u planu "fuš" iztestirati kad ulovim cajta pa ocekujte u buducnosti neku "mini 5700 nglide recenziju". Ukoliko sam fulao i postoji neki dx8 glide wrapper plz let me know pa da ukljucim u testrianje i ti4200, bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi prošlo.
A onda sam ubacio misterioznu 9550. Bios, DOS i 2D win su radili bez problema, prvo ju je HWinfo bez drivera ocitao kao 9600 XT a nakon instalacije drivera i tamo se isto deklarirala, kao i Everestu. Evo keljim i sliku pa možda skužite po tehnickim podacima jel laže ili je stvarno 9600, nije mi se dalo u tom trenutku prckat po netu i trazit tehnikalije
Odlučio sam se "osječati sretno" kako bi rekao google, pa sam i nju kresnuo neka izvrti 3dmark, što je uspjela ali ne bez svakavih veselih ludorija u vidu artifaktanja i cudesa. Ali najčudnije od svega je bilo to što sam imao filing da kartica pola minutre radi OK a pola divlja. Tipa pola testova bi odradila uredno bez artifatkanja, dok je ostatak bilo sitnijih glitcheva a bome (kao što se vidi ispod) jedan test je bio teški raspad sistema. Predpostavljam da je zato skor i niži od ostatka ekipe.
A niti UT joj nije baš dobro sjeo tako da se vidi iz slika da ju definitivno nekaj muci, bio si u pravu C-Shadow kad si rekao da nekaj s njom nije "right"
Međutim primjetio sam nešto čudno. Naime kako UT ima onaj svoj famozni intro koji svi valjda znamo napamet, primjetio sam da intro uvjek ima iste artifakte na istim mjestima... Da stvar bude zabavnija iscupao sam karticu da nesto pogledam na ti4200, i nakon što sam pogledao to kaj me zanimalo i vratio unuta 9550/9600 xt (?) radeon je obznanio neku grešku u stilu da postoji neki problem sa AGP slotom i da kartica radi u 2D modu bez 3D-a. Tako da cak imam teoriju da postoji neki problem vezan uz AGP. Ako netko ima neku ideju ili teoriju da još nekaj isprobam slobodno ju nabacite jer sam sad lagano zaintrigiran

Vidio sam vec i prije artifakte ali nikad da bi se ponavljali na istim mjestima, uglavnom bi to bilo random divljanje pixela. A bome niti ovu poruku za slot.
Uglavnom sve u svemu bilo je zabavno