Tema: Automobili
View Single Post
Staro 16.04.2021., 15:25   #54402
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Vozim vec 5 godina, sto na Michelin Crossclimate (225/55/17) sto na Crossclimate+ (245/45/18) i ne pada mi na pamet opet se zajefrkavat sa ljetnim i zimskim gumama... Tolko sto se tice toga da cjelogodisnje ne valjaju... Voze odlicno po svim vremenskim uvjetima, nisam jos primjetio da imaju neke ozbiljne probleme... Treba samo pripaziti po bljuzgi i ako bas uletis u veliku baru jer imaju mali efekt akvaplanunga, no realno - 99% vremena vozim po pociscenoj, posoljenoj, vlaznoj ili suhoj cesti...
Ja sam nakon dvije godine također preporođeni believer u cjelogodišnje gume. Uvijek kažem ženi kad padne snijeg/led da malo pripazi, ali za sada za Zagreb i okolicu - odličan odabir usprkos višoj cijeni u samom startu. Ok, ja sam išao slično kao i calypso - najskuplju CrossClimate+. Idući puta ću ići na najjeftiniju od kvarteta Michelin, Bridgestone, Continental i Goodyear.
Najveći plus je što ne moram više ići kod vulkanizera. Gubljenje vremena usred radnog dana, problemi nakon zamjena guma u 90% slučajeva pa onda opet vraćanje kod vulkanizera...

Da imam 2 para felgi i da sam mijenjam gume (kao npr. brat moj), onda OK - možda tada ne bi bio toliki zagovornik cjelogodišnjih. No ja sam baksuz sa svim majstorima i sve se kod mene radi duplo i ovo je nervoza manje u životu jer majstorima je uvijek netko drugi kriv.