Iz grešaka koje pokazuju ovi screenshoti teško će ti itko išta konkretno kazat. Windows ima tonu generičkih bug checkova vezanih za probleme koji nastaju u memoriji, što može biti pitanje RAMa ili slota na matičnoj; ali i nekog drivera ili, moguće, ne baš sjajnog MS softwera. U slučaju da je neki driver kriv, njega bi se možda moglo vidjeti u call stacku u memory dumpu. Ponekad RAM moduli ne rade dobro upareno pa ih treba odvojiti i nakon toga nema problema.
Po meni friški install windowsa je najmanje bolna opcija za početak.
Ako želiš propisno testirati RAM, po meni to treba ovako: izvadiš sve module RAMa van, ubaciš prvi modul u prvi slot, koristiš i čekaš BSOD neko razumno vrijeme koliko mu inače treba da crasha.
U drugom koraku staviš isti taj modul u idući slot. Rinse and repeat. Ako se pojavi neki uzorak, onda ćeš identificirati problematičam modul/slot.
Poanta je u normalnom korištenju, memtest po mom iskustvu puno toga ne otkrije. Previše puta sam vidio da je RAM za zamjenu iako je memtest reko da je sve 5. Logistički ovo nije problem dok računalo crasha redovito pa je relativno lako/brzo za reproducat.