Ja bih kazao ovako: zacrtaj si neku cifru ispod koje ne misliš raditi. Onda ju digni obrnuto proporcionalno od onoga koliko si spreman riskirati da izgubiš posao
Što se tiče same operacije, dok ima potencijala za komplikacije, a na 100 računala komplikacije u nekoj mjeri su zagarantirane, ja bih kazao da se ovdje itekako može isplatiti automatizacija.
Ja bih si tu složio skriptu koja bi odradila potrebne radnje (nisam jedino siguran za tu provjeru brzine/kvalitete weba, to nisam radio na takav način ali jamačno i to može) dobrim dijelom automatski i pritom pripremila report (koji dobrim dijelom može onda c/p u neki excel file).
Tako da bi to onda značilo c/p skripte na host, pokretanje iste i onda c/p natrag. Ili možeš sve odradti s nekog svog servera, uploadaš/mailaš report natrag. AV bi moguće trebalo skroz ručno.
Ne znam u kojoj mjeri bi recimo ESET online dopustio automatizaciju.Kako bilo, da AV skenira 5 dana, nije da ga čekaš da završi i gledaš napeto kao da je u pitanje neki triler ili blic test.
Vjerojatne komplikacije:
- user idiot koji stoji na putu, prekida radnje, radi probleme, postavlja nepotrebna pitanja, izdaje nedopuštene zahtjeve i općenito se ponaša kao idiot
- loš net zbog kojeg spajanje može biti problematično
Ovaj dio za kasniju podršku ne mogu komentirati, tu može biti svega. Ljudska glupost je beskrajna a radni okoliš je apsolutno nepredvidljiv. To je krvav posao.