View Single Post
Staro 14.04.2021., 18:57   #25
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Fuš ili ne fuš, nikoga ne treba bolit briga. Šta ste zapeli za fuš,kao da ste svi vi uložili 100000 eura u posao a da prije toga niste nesto radili u fušu. Nema stečenog znanja bez prethodno odrađenig fuša. Tko tvrdi drukčije, laže.

Što se cijena tiče, svaki rad mora ići na sat s time što se minimalan iznos mora definirati kao jedan sat. Bilo to 10 minuta ili 59 minuta.
Drugo, ovisi o stručnosti osobe. Sat majstora i sat radnika nije isto.
Treće, za neke poslovi se ne mogu odrediti normativi jer ne znaš koliko nešto traje i koliko si ustvari brz. Netko tvoj posao odrađuje dosta brže i automatski ispadne povoljniji. Ja radije platim odrađeni posao nego rad na sat. Rad na sat se naplaćuje kad se znaju normativi ,kao što je npr zamjena zupčastog 4.7sati rada i sat košta toliko plus materijal plus rad s dijagnostikom na automobilu. Poznavajući prilike na balkanu, taj sat se rastegne na 5 sati jer eto, plaća se po satu.
Po meni neka odokativna cijena bi bila 150kn po pcu za 100pca. Eventualno neki tvoj dobrovoljni popust radi količine. Mozda neki završiš za 15 minuta neki za 2 sata. Moraš i sam znati svoje sposobnosti i koje znanje imaš, možes li nešto odraditi kako spada i koliko brzo i kvalitetno.
spawn je offline   Reply With Quote