View Single Post
Staro 14.04.2021., 18:48   #24
ONeill
Premium

ONeill's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
Citiraj:
Autor Inovator Pregled postova
firma koja ima sto računala se ne bi trebala osloniti na ovakvu tehničku podršku.
Pretpostavljam da 100 računala = 100 korisnika (minimalno), a to je već firmica koja bi trebala imati vlastiti IT odjel.

No dobro, to je problem direktora firme, ne naš.

Citiraj:
Autor rak21 Pregled postova
Postoji mogućnost stalnog zaposlenja (pružanje tehničke podrške svim tim korisnicima) u skoroj buducnosti
Ja radim dva sekundarna posla (fuš jel') takva i ovako imam - s oba klijenta (firme) sam složio ugovor o djelu u kojem je definirano koje su moje dužnosti te koliko dobivam plaćeno. Nije mi se dalo petljati sa satnicama i voditi računa što sam kad napravio te to naplatiti.
Ovako imam ugovor u kojem su definirani poslovi, zaduženja.

Prednost ovoga je što mjesečno na račun legne fiksni dogovoreni iznos, bez obzira imao ja posla ili ne (a ima po nekoliko mjeseci da nemam nekih velikih zahvata, tu i tamo samo pozivi korisnika za pomoć). Istina, to su znatno manji korisnici nego ovaj tvoj od 100 računala.

Od poslova su u igri održavanje računala, održavanje weba, održavanje mail sustava, servera, backup, IT podrška korisnicima, savjetovanje pri kupnji nove opreme.

Pošto kažeš da će u budućnosti možda biti neko stalno zaposlenje (da budeš njihov vlastiti IT odjel ), eto, možda ideja za razmisliti.

Ovo je moje iskustvo i ovako radim sad već 11 godina s jednom firmom, a s drugom negdje oko 3 godine.

Naravno, primarni posao je glavni. Na ovo ostalo se spajam remote, a na lokaciju idem samo kad treba odraditi neki fizički posao (npr. kad sam klonirao i mijenjao HDD na SSD).
ONeill je offline   Reply With Quote