View Single Post
Staro 13.04.2021., 16:12   #206
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor picajzla0707 Pregled postova
'plodio' sam danima o 11400f jer jest best buy
Za gaming za po doma - nije. 10400F je best buy i dalje. Objašnjeno zašto. Nema veze s tvojom kupnjom.

Citiraj:
isto kao što sam 'dosadno' preporučao 3600 u vrijeme kad je on bio best buy
Moram priznat da to nisam vidio. Jedino što sam ja vidio od tebe glede AMD-a je da si prozivao AMD korisnike da lažu i da ne žele priznati da su imali problema sa AM4 platformom, citiram "nit da im jaja staviš u škripac.". Pa sorry ako ja griješim u dojmu.

Ne kažem da problema nije bilo, ali kako se ispostavilo na ovom forumu, 2 od 3 problema u prosjeku su bila do korisnika na ovaj ili onaj način. Jedan je čak imao i neispravan procesor, ali dok se do toga dođe, sve je kriv AMD i nestabilna platforma. Kao Ryzen korisnik od 21.04.2017. (saće 4 godine obljetnica) ti mogu s jajima u škripcu potvrditi da problema nije bilo, barem ne ovakvih kakve misliš. Jedan jedini je bio da laserski miš nije radio u prvom biosu za Zen2 na C6H ploči, samo optički. To je to od mojih problema, a imao sam 1600, 2600, 3600, 3700X i 5600X.

Problemi sa BIOS-ima su bili na prvih mjesec dva tri 2017 godine. Ti si to uredno spominjao pred 2 tjedna kao da to i dalje traje.

Citiraj:
svojevremeno sam uzeo i5 4590 jer je intel bio bolji, ali nisam uzeo 'gaming kinga' 4790k koji je bio preskup, na te fore nisam padao niti onda, pa ne padam niti sad kad amd prodaje priču 'gaming kinga'
Jel ti netko rekao da jesi? Baš ono, "Picajzla je to rekao"? Koliko znam, nije. Orjentiran si na buđet opcije i sve u redu.

Citiraj:
prije tri godina sam za drugi komp uzeo privjesak g4560, godinu dana kasnije zamijenio ga sa g2400 i asus tuf b450 gaming pro jer je amd davao najviše, s planom da ga nadogradim sa 5600
5600 kojeg nitko nije nigdje spomenuo da izlazi niti da postoji osim nekih petparačkih "leakera" koji to nisu. Svi mi smo maštali i o 5600 i o bios supportu za 300 ploče ali jbg, kao sto si rekao, propalo je

Citiraj:
taj plan je propao jer je amd postao intel, pa kako nisam intelu plaćao premium cijenu, neću je plaćat niti amd-u
Pošteno.

Citiraj:
uvijek se držim istog - ono što je bolje za moj džep, po nekakvim mojim kriterijima, potpuno nevezano uz kompaniju
I dalje, niko niš nema protiv, ja najmanje.

Citiraj:
ali ja posljednje vrijeme vidim nešto sasvim drugo - hrpu ekipe koja je nekad pričala o best buy procesorima, neisplativosti davanja puno više novaca za par fps, a sad se priča obrnula, nekad su kupovali 1600/2600/3600 + matičnu za cijenu 'gaming kinga' jer je to bilo 'pametnije', a danas mene uzimaju na pik jer sam uzeo ono što je 'pametnije', a jedino što se promijenilo je kompanija koja naplaćuje premium cijenu 'gaming kinga'
Tu hrpu moooožda gledaš na BUG smetlištu. Ovdje sigurno ne gledaš jer ovdje nitko to ne prakticira AFAIK niti se tako postavlja. Ako bolje pogledaš "dežurni AMD-aši" baš spominju 10400F kao preporuku i priča je ista glede najbržih procesora po pitanju ST performanci. Niti to branimo, niti to propovjedamo, zato i preporučujemo i5 10400F kako smo preporučavali 1600/2600/3600 dok su oni bili ti best buyeri. Zen3 se preporučuje onima koji ili imaju stvarnu potrebu za time ili oni koji ne moraju paziti na buđet.

Nitko tebe nema uzima na pik zato kaj si kupio "pametnije" nego zato jer "pametuješ" i mjenjaš mišljenja. Od Steve klokana uzmeš recimo argument da je i5 11400F odličan procesor i toga se držiš ko pijan plota, dok drugu rečenicu od istog Steve klokana koji ti kaže da je za gaming i5 10400F isplativiji jer nema razlike a i ploče su jeftinije ne želiš vidjeti, dok treću potpuno diskvalificiraš je da za i5 11400F treba skuplja ploča nego za 10400F te samim time, za po doma, i5 10400F je best buy i bolja kupovina.

Selektivno hvatanje argumenata, po potrebi. A to nažalost u debatama ne vidi 90% ispitanika. Da si ti kojim slučajem napravio post gdje si rekao slijedeće i tu zaključio svoje mišljenje:
- kupio sam 11400F + B560M ploču - Fotke
- opažanja su mi slijedeća - opažanja/screeshotovi
- sretan sam jer sam apgrejdao

...nebi tebi prijatelju moj nitko ništa rekao. Nije da se hvalim, ali gle kako se to radi

Ovako, tvoj scenski nastup je naišao na kritike više nego to kaj si ti kupio.

Citiraj:
nemam ja protiv ništa da si netko uzima ono što hoće, pogotovo najbolje, dapače nemrem niti prigovorit ništa jer i sam neke za neke stvari dajem previše - primjerice za napajanje za koje sam dao 1.500 kuna, a posao bi za moju konfu obavilo i napajanje triput jeftinije ili silent wings ventovi za kućište koji nisu niti izbliza toliko bolji koliko su skuplji od arctica ili fp silencio

ali to je tako, svi mi ovdje kupujemo za svoj gušt, negdje trošimo pretjerano, drugdje smo 'štedljivi', a zapravo nas sve skupa jebe upgredititis
Da bi reč rekel. Živio mi

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 13.04.2021. u 18:53.
Brko je offline   Reply With Quote