To je debelo prije mog vremena
Iako vjeovao ili ne, imao sam disk kontroller u prvom kompu, 486ici. Zapravo možda i više njih, ali jedan za HDD sam imao 100%. Međutim to znam samo iz razloga ne zato jer sam ga podešavao, nego jer je jadni komp u nekom trenutku kanibaliziran / doniran ili nekaj trece, a neke stvari su prezivjele taj ordeal i povlacile se par godina po tavanima, pa tako i ta kartica koja je zavrsila u kutiji sa "random parts" koja se povlacila onda opet dodatnih par godina po tavanima dok nisam naletio na nju kad sam bio malo veci i iskusniji. Tipa znao sam izvaditi osnovne dijelove tipa ram ili grafa i zamjeniti ih metodom ako je isti slot vjerovatno bude pasalo, idemo nakon sto smo zamjenili upaliti komp pa vidjeti dali radi. Sad kad razmisljam cudim se kako je uopce to upalilo u vecini slucajeva hahaha. No uglavnom, jednom sam nabasao i na kontroler i isao gledati kakva je ovo cudna kartica i kakav je ovo cudni konektor (ako se ne varam radilo se o ISA konktoru). U to doba su mi je AGP i PCI bili donekle poznati jer su se u njih zapikavale grafe ili zvucne kartice ali to je bilo vise manje to kaj se tice moje ekspertize za hw u to doba hahaha
Ali da moram nagađati rekao bih da je kartica možda imala svoje jumpere pa je trebalo i njih uskladiti uz ove na maticnoj tako da proces bude još zabavniji

Ili to ili neke još zesce vradžbine haha